Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

VIDEO Se întâmplă și la case mari! Donald Trump, trezit de perchezițiile FBI. Ce i se incriminează?

09 Aug. 2022, 10:23
 // Categoria: În Lume // Autor:  Victoria Laur
09 Aug. 2022, 10:23 // În Lume //  Victoria Laur

Casa din Florida a fostului președinte al SUA, Donald Trump, a fost percheziționată de ofițerii Biroului Federal de Investigații (FBI). Ofițerii ar căuta documente pe care ex-liderul american le-ar fi luat acasă după expirarea mandatului

Trump califică situația drept atac al „democraților radicali de stânga”, potrivit rupor.md, cu referire la New York Time. Potrivit lui, ei nu doresc ca participarea sa alegerile prezidențiale din 2024.

Miliardarul mai susține că nu a fost sesizat în prealabil despre percheziții. Dacă FBI descoperă documentele la care face referire presa americană, el riscă să nu mai poată participa la scrutin și nici să ocupe vreo funcție.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Bloomberg scrie că ar fi fost deschis și un safeu ascuns, despre care nu știau nici măcar cei mai apropiați. Trump era la New York în momentul descinderilor, iar acțiunile FBI au început la 8:00 și au durat până seara târziu.

Ancheta a început după ce Administrația Națională a Arhivelor a notificat Congresul în februarie că aproximativ 15 cutii cu documente au ajuns de la Casa Albă la reședința lui Trump din Florida. Printre ele se numără și informații secrete.

Anterior, jurnaliștii din SUA scria că nu este exclus ca Trump să fie anchetat și în dosarul asediului Capitoliului. Anchetatorii interogau martori, pentru a stabili dacă fostul lider american a incitat la violențe după ce a pierdut puterea.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 17:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 17:17 // În Lume //  Realitatea.md

Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război.

Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.

Toate regiunile din Rusia acordă un „ajutor frăţesc” la efortul de reconstrucţie, a adăugat el.

„În faţa noastră se află sarcina măreaţă şi soluţia la problemele dificile, implementarea unui mare program de reconstrucţie şi dezvoltare socio-economică a regiunilor noastre istorice. Şi ne vom atinge cu siguranţă obiectivele stabilite”, a mai spus Putin în mesajul video.

Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a oficializat anexarea regiunilor ocupate din Ucraina prin referendumuri considerate pe plan internaţional ca frauduloase şi nelegitime. La 30 septembrie 2022, Putin a semnat acorduri cu liderii celor patru regiuni ucrainene ocupate, pe care astfel le-a proclamat drept componente ale Federaţiei Ruse.

Sâmbătă, Putin a numit anexarea – nerecunoscută de majoritatea statelor lumii – „un eveniment istoric şi predestinat”. El le-a mulţumit locuitorilor din teritoriile ocupate, afirmând că hotărârea lor a întărit Rusia mai mult ca oricând. „Suntem un singur popor. Iar împreună vom trece peste toate, vom găsi un răspuns la toate problemele”.

Ucraina îşi continuă contraofensiva pentru eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea, anexată în acelaşi mod de Rusia în 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la începutul războiului, Rusia nu controlează în întregime niciuna din cele patru regiuni anexate în 2022.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală