Curs valutar
 • EUR
  19.3233
  0%
 • USD
  17.7734
  0%
 • RUB
  0.1958
  0%
 • RON
  3.8839
  0%
 • UAH
  0.4518
  0%

VIDEO Suspectul în cazul omorului Anei-Maria a comis și alte crime? Cernăuțeanu: Anumite persoane au relatat despre…

23 Apr. 2024, 12:29
 // Categoria: Societate // Autor:  Victoria Laur
23 Apr. 2024, 12:29 // Societate //  Victoria Laur

Există persoane care au contactat Poliția și au comunicat „anumite circumstanțe”, după ce oamenii legii au publicat informații despre lucrurile găsite în casa presupusului ucigaș al Anei-Maria. Declarațiile au fost făcute de Viorel Cernăuțeanu în studioul Radio Moldova, oficialul precizând că se investighează mai multe versiuni ale crimei.

Șeful Poliției Naționale a relatat că se examinează și circumstanțe pe care ofițerii le cunosc de mai mult timp. Conform lui, există „elemente, care creează suspiciuni” și se stabilește legătura cauzală, după ce în casa bănuitului au fost identificate obiecte care aparțin femeilor.

„Am fost contactați de anumite persoane, care au relatat despre anumite circumstanțe care s-ar fi petrecut sau le sunt cunoscute și ar fi în interesul urmării penale. Colegii lucrează și îndemnăm persoane care cunosc informații sau care le sunt cunoscute circumstanțe, să apeleze la organul Poliției. Este o persoană desemnată care asigură acest proces de comunicare. Se asigură toată confidențialitate”, a dezvăluit Cernăuțeanu.

Precizăm că, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii, deocamdată individul este suspectat de răpire, notează IPN. Anterior, se anunța că vor fi dispuse mai multe expertize ale lucrurilor depistate în locuința și în casa bănuitului.

Procurorii din Orhei l-au plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Persoana nu colaborează cu ancheta și nu își recunoaște vina.

Victima de 19 ani a urcat în mașina individului în seara de 12 aprilie, apoi a fost de negăsit. În seara de 19 aprilie Poliția anunța că în cadrul percheziției în locuința persoanei au fost identificate mai multe lucruri care aparțin femeilor. Pe 20 aprilie, corpul ei neînsuflețit a fost depistat în raionul Telenești, la 21 de kilometri de locuința suspectului.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 17:45
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cătălina Boico
18 Mai 2024, 17:45 // În Lume //  Cătălina Boico

Sâmbătă, preşedintele Filipinei, Ferdinand Marcos Jr, a declarat că ţara sa „va apăra în mod viguros ceea ce este al nostru”, într-o referire puţin voalată la tensiunile crescânde cu China din cauza disputelor maritime, relatează Digi24.ro.

Conduita împotriva intruşilor care nu respectă integritatea teritorială filipineză va fi ghidată de lege şi de responsabilitatea ca membru al comunităţii internaţionale care respectă regulile, a spus Marcos într-un discurs adresat cadeţilor militari absolvenţi.

Preşedintele filipinez a mai spus că „împotriva intruşilor care ne-au încălcat integritatea teritorială, vom apăra cu fermitate ceea ce este al nostru”. El nu i-a identificat pe intruşi, dar Filipinele şi China au fost implicate în confruntări din ce în ce mai mari în Marea Chinei de Sud, inclusiv după utilizarea de către China a tunurilor de apă care au dus la răniri şi daune materiale, un laser de calitate militară îndreptat către navele filipineze şi ceea ce Filipinele numesc „manevre periculoase” în calea navigabilă aflată în litigiu.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, un canal prin care se desfăşoară un comerţ naval de 3.000 de miliarde de dolari pe an, care include părţi revendicate de Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam.

O hotărâre din 2016 a Curţii Permanente de Arbitraj a constatat că pretențiile Chinei nu au niciun temei legal.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală