Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  -0.4512%
 • USD
  17.7774
  0.0726%
 • RUB
  0.2379
  0.5464%
 • RON
  4.3366
  -0.4243%
 • UAH
  0.6413
  0.2183%

(VIDEO) Trei bărbați, reținuți după cel puțin zece furturi din locuințe. Prejudiciul cauzat – 2 mln. lei

23 Mart. 2021, 12:59
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
23 Mart. 2021, 12:59 // Societate //  Maxim Pulber

Trei membri ai unei grupări criminale, suspectați de săvârșirea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari au fost reținuți ieri în urma unei operațiuni comune a angajaților Poliției Capitalei, procurorii Procuraturii Chișinău, Oficiul Botanica și suportul polițiștilor de la BPDS „Fulger” a IGP. Activitatea camuflată și bine organizată a acestora fost monitorizată de oamenii legii timp de două luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea a cel puțin zece cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău.

Suspecții  au fost reținuți în apropierea satului Grătiești, municipiul Chișinău și s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 și 55 de ani, originari din Capitală, anterior judecați pe cazuri analogice.

Oamenii legii au stabilit că, activitatea grupului infracțional era bine determinată, fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea infracțiunii. Astfel, suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și le urmăreau timp de câteva zile. Atunci când se asigurau că proprietarii erau plecați de acasă, cu ajutorul instrumentelor aceștia intrau și sustrăgeau bunurile de preț (bijuterii din aur, argint, mijloace bănești și tehnică).

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

În urma perchezițiilor efectuate  în automobilele cu care se deplasau suspecții, cât și domiciliile acestora, polițiștii au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe, dar și instrumentele pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Suspecții  au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 5 până la 10 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Video: politiacapitalei.md

Realitatea Live

Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină”
05 Mai 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
05 Mai 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Alegerile din iulie împart partidele parlamentare pe baricade. Unele formațiuni își doresc să meargă pe cont propriu, iar altele își doresc să se unească în blocuri electorale, ca să obțină șanse de a accede în Parlament, informează Realitatea.md.

O nouă alianță între partidele PPDA și PAS este exclusă de ambele părți. Acest lucru a fost menționat de către deputatul PAS, Vladimir Bolea, precum și de către deputatul PPDA, Igor Munteanu. „Ca alianță electorală cred că e imposibil să o avem cu PAS, dar o colaborare oricând este binevenită”, a spus Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR.

Deputatul PAS consideră că formațiunea, pe care o reprezintă va merge singură în alegeri și speră să obțină o majoritate în viitorul Parlament. „Noi lucrăm ca să luăm minim 51 de mandate. Toate partidele tind să ia asta, pentru că orice partid vrea să formeze în mod ușor un Guvern. Cred că vor fi minim 58 de mandate pro-europene a partidelor de dreapta”, a declarat Vladimir Bolea.

Și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că formațiunea sa va merge independent la alegerile anticipate. Însă, își dorește foarte mult ca partidul său să fie luat în considerație pentru a forma o viitoare coaliție parlamentară în vederea formării unui Guvern.

„Eu cred că putem să ne așteptăm la surprize, că ar putea fi și 40% de dreapta – și restul să fie de stânga. O bună parte din campania electorală va fi pe facebook…  PDM are suficiente forţe în teritoriu, are experienţa necesară, sperăm că vom reuşi să ne mobilizăm chiar și în condiţiile destul nocive în care este R. Moldova. Este această psihoză de stânga-dreapta, dar PDM, ca şi celeltate partide, cred că va mobiliza partidul şi activul din teritoriu şi vor merge la aceste alegeri”, a spus Dumitru Diacov.

Democratul a spus că își dorește o coaliție cu PAS și cu PPDA în viitorul Parlament. „Ca lumea să nu vă suspecteze că faceți coaliție cu Usatîi – spuneți că veți face cu PD, cu oameni cu experiență și vom merge înainte. Noi în trei facem coaliție și mergem înainte. Va fi foarte greu dacă un singur partid va avea 51 sau 52 de mandate, pentru că unul se poate îmbolnăvi, sau va fi în deplasare și de aceea e nevoie de un aliat, de un partener”, susține Diacov.

Menționăm, că data alegerilor parlamentare anticipate a fost stabilită pentru 11 iulie.

 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă