Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

VIDEO ULTIMA ORĂ! Poliția anunță că pentru ziua alegerilor, în zona de securitate se pregătesc acțiuni violente

10 Iul. 2021, 10:37
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
10 Iul. 2021, 10:37 // Alegeri //  Realitatea.md

Șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI, Maxian Marin, susține că duminică, 11 iulie, în Sănătăuca, Florești, Rezina, Criuleni, Dubăsari pe toate trei platouri, Varnița, Căușeni, Anenii Noi și Stefan Vodă, se pregătesc acțiuni de destabilizare în contextul electoral.

La moment, Poliția dispune de anumite informații, de încercări de provocare a scrutinului electoral în anumite zone, care sunt orientate din partea unor concurenți electorali prin antrenarea diferitor asociații obștești, grupuri de cetățeni, grupuri de interese. Aceste sunt evidențiate în zona de securitate, limitrofă zonei râului Nistru.

Poliția cunoaște persoanele concret care sunt responsabile de organizarea sau ducere la dezordine în masă, de provocare, de solicitare a persoanelor atrase în aceste procese să blocheze și să intre în altercație cu Poliția. Fiecare persoană responsabilă, începând de la Sănătăuca, Florești, Rezina, Criuleni, Dubăsari pe toate trei platouri, nu mai vorbesc de Varnița, de Căușeni, Stefan Vodă. Persoane care sunt identificate pe parcursul peste săptămâni, care sunt motivate să vină în aceste zone, persoane străine, nu din zona respectivă. Poliția deține și informație de eventuale achitări pentru astfel de servicii. Respectiv, în momentul când și cine va da indicații ca să se treacă la acțiuni violente. Mai mult decât atât, aș vrea să menționez despre faptul că onorariul financiar va depinde cat de agresiv persoanele se vor manifesta în raport cu Poliția. Dacă cineva consideră că astfel de acțiuni sunt legale, dacă cineva consideră că este cazul să dăm curs la aceste acțiuni legale, poliția recomandă să ne abținem, a declarat Maxian Marin Șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Maxian Marin a precizat că în prezent, Poliția documentează sub ce formă vor fi puse în aplicare acele destabilizări, ulterior va veni cu clarificări juridice.

Au fost sesizate toate autoritățile publice centrale de aplicare a legii și a fost dispus procesul în baza legislației. La moment se înfăptuiesc activități orientate la documentarea acestor acțiuni și monitorizarea încercărilor sau modului cum acestea le vor pune în aplicare. În dependență de comportamentul acestora, vor fi deja date calificării juridice și vom interveni cu prevederile legale.

Mai multe aspecte care au fost făcute publice de anumiți concurenți electorali, vor încerca să pericliteze anumite activități sau încercări de a atrage cetățenii în acțiuni ilegale, Poliția nu le va accepta și va intervenit prompt cu certitudine pentru a curma aceste comportamente ilegale, și pentru a asigura în egală măsură drepturile cetățenilor Republicii Moldova pentru a-și exercita acel drept fundamental la libera alegere.

De menționat că duminică, peste 6630 de angajați ai poliției vor fi antrenați în acțiuni de asigurare a ordinii public și documentarea încălcărilor electorale.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată