Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Un nou post tv în țară! Pahomova a obținut licența de emisie pentru 9 ani. „Vrem să aducem alți oameni pe ecran”

23 Sept. 2021, 13:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 13:01 // Societate //  Realitatea.md

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 16:42
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Oct. 2021, 16:42 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o discuție cu Virginijus Sinkevičius, comisar European pentru Mediu, Oceane și Pescuit.

În cadrul dialogului, șefa Guvernului de la Chișinău a punctat faptul că reforma în sectorul mediului este o prioritate imediată a echipei guvernamentale.

„Implementarea angajamentelor de mediu și climă din Acordul de Asociere rămâne o prioritate de vârf pentru Republica Moldova. Actualul Cabinet de miniștri a venit cu un plan ambițios în acest sens, primul pas fiind reinstituirea unui Minister al Mediului. Se depun eforturi pentru armonizarea legislației cu prevederile acquis-ului European. În același timp, va fi necesară evaluarea impactului crizei energetice asupra politicilor de mediu și adoptarea unor abordări echilibrate pe termen lung”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Oficialii au vorbit despre Pactul verde al UE ca un element important al cooperării RM-UE, dar au abordat și subiectul cooperării cu Ucraina în domeniul ecologiei râului Nistru.

Pe final, prim-ministra a mulțumit comisarului European pentru tot sprijinul oferit de UE de-a lungul timpului țării noastre: „Suntem recunoscători pentru sprijinul valoros furnizat deja prin proiecte regionale precum EU4Environment, EU4Climate, Inițiativa UE pentru Water Plus și contăm în continuare pe asistența UE pentru promovarea obiectivelor de mediu.”

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău