Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.6907%
 • USD
  17.9777
  0.2993%
 • RUB
  0.2472
  0.8091%
 • RON
  4.3585
  0.6562%
 • UAH
  0.6591
  0.2731%

(VIDEO) Un senator american conducea automobilul în timpul unei videoconferințe. Vezi cum a încercat să deghizeze

10 Mai 2021, 14:07
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
10 Mai 2021, 14:07 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Un senator american din Ohio, Andrew Brenner, conducea automobilul în timp ce era conectat la o videoconferință guvernamentală din Statele Unite ale Americii. În scurt timp, imaginile video au devenit virale atât pe rețelele de socializare, cât și în presa internațională.

Senatorul a încercat să camufleze faptul că conducea în timpul ședinței, prin intermediul unei imagini de fundal virtuale.

Când Brenner s-a alăturat conferinței, stătea într-o mașină parcată. Însă după un timp şi-a schimbat fundalul, şi-a cuplat centura de siguranţă şi a pornit la drum. Pe lângă centură, în cadru apăreau clădiri și alte mașini, dar colegii săi nu au reacționat în niciun fel, scrie autoblog.md

Potrivit informațiilor, Andrew Brenner a comentat că nu a fost deloc distras și urmărea drumul, ascultând videoconferința. De asemenea, în acea zi avusese programate alte două întâlniri în locuri diferite, motiv pentru care a fost nevoit să urce la volan.

Punctul culminant, a servit faptul că situaţia a avut loc în aceeaşi zi în care a fost introdus un proiect de lege în Parlamentul local, care prevede interzicerea efectuării transmisiunilor online și a filmărilor în timpul condusului, precum și utilizarea aplicațiilor mobile.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.