Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Vasile Costiuc, chiar dacă nu a mai devenit deputat, a fost după miezul nopții la sediul PAS cu flori

12 Iul. 2021, 06:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iul. 2021, 06:18 // Politica //  Realitatea.md

Vasile Costiuc, însoțit de echipa Partidului „Democrația Acasă” care nu au obținut suficiente voturi pentru a deveni deputați în noua legislatură a Parlamentului Republicii Moldova, a fost după miezul nopții la sediul PAS pentru a felicita concurenții electorali cu victoria. A adus flori galbene și a promis că, în câteva săptămâni sau luni, va veni deja cu solicitări de la viitorul partid de guvernare.

„Noi am păstrat corectitudinea în campanie, am fost corecți, nu am atacat pe nimeni de dreapta. Interesul național așa ne-a dictat. Acum ar fi o copilărie din partea noastră să începem să ne tragem de păr, să plângem că noi nu suntem deputați. Important este că am scăpat de dodonei, de șoricei. Azi venim cu flori, dar următorele săptămâni vom veni cu solicitări”, a declarat Vasile Costiuc.

Igor Grosu de la PAS i-a ieșit în întâmpinare, i-a dat mâna și a recunoscut că rezultatul obținut de ei este „peste așteptări, dar e o victorie meritată”. În plus, s-a arătat deschis să colaboreze mai târziu, întrucât PAS „va avea nevoie de multe forțe”.

Potrivit datelor CEC, în urma procesării a puțin peste 99% de procese verbale, Partidul „Democrația Acasă” a acumulat 1,45% în Republica Moldova, în afara țării fiind votat de 2,84%. Rezultatul nu este suficient pentru a ajunge în Parlament.

Pragul electoral pentru o formațiune politică a fost de 5%; pentru un bloc electoral – 7% și pentru candidații independenți – 2%. Mandatele ce ar trebui să revină concurenților electorali care nu au trecut pragul electoral vor fi redistribuite în mod proporțional  partidelor care au depășit pragul.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:10
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:10 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 57 de ani, așteaptă încă un copil, împreună cu soția sa, Carrie, care are 33 de ani. Anunțul a fost făcut pe Instagram. Cei doi mai au un copil, un băiat născut în aprilie 2020.

Carrie Symonds a scris pe Instagram că este o binecuvântare și că se așteaptă să nască în preajma Crăciunului. De asemenea, ea a dezvăluit că la începutul anului 2021 a pierdut o sarcină.

Boris Johnson și Carrie Symonds s-au căsătorit oficial anul acesta, în luna mai, într-o ceremonie desfășurată discret, departe de ochii publicului. A fost prima nuntă a unui premier britanic în funcție după aproape 200 de ani.

Cei doi se logodiseră în 2019, iar un an mai târziu, în plină pandemie, a venit pe lume copilul lor. A fost prima oară în ultimii 20 de ani când un premier britanic în funcție devenea tată. Se întâmpla după ce Boris Johnson tocmai trecuse printr-o formă destul de gravă de covid. De altfel, Boris Johnson și logodnica sa au decis să-și numească fiul după numele doctorilor care i-au salvat viața premierului: Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Boris Johnson și Carrie Symonds au fost, de altfel, primul cuplu necăsătorit care a locuit în reședința prim-ministrului britanic. Symonds, la cei 33 de ani, este cea mai tânără parteneră a unui premier britanic din ultimii 174 de ani.

Ea este la prima căsătorie, în timp ce Boris Johnson este la a treia. Din cea de-a doua căsătorie, cu avocata Marina Wheeler, premierul britanic mai are patru copii, doi băieți și două fete. Au fost speculații că ar mai avea și un al cincilea copil, dintr-o legătură extraconjugală.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate