Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Vin, răsărit… Actorul care explorează Moldova! Ce fotografii a primit de la moldovenii

15 Iul. 2021, 16:34
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
15 Iul. 2021, 16:34 // Life //  Realitatea.md

Actorul american Joseph Gordon-Levitt și-a îndemnat urmăritorii de pe Facebook să-i trimită fotografii cu Republica Moldova pentru un proiect de-al său. El a plasat o postare acum două zile cu această rugăminte, însoțită de o imagine în care a fost surprinsă Poșta Moldovei. Internauții moldoveni au reacționat pe moment și au început să publice în comentarii diverse peisaje și locații ale țării noastre.

Zoo, Chișinău

Răsărit, Chișinău

Ministerul Afacerilor Interne

Muzeul Național de Artă

Valea Morilor

Mănăstirea Curchi

Porțile Orașului

Unii au postat și imagini cu bucate tradiționale, îndemnând actorul să viziteze țara. Una este, spre exemplu, cu desertul „Cușma lui Guguță”.

 

Și desigur – cu vin de Moldova.

În altă fotografie este surprinsă o parte din interiorul circului distrus din Chișinău.

Mai multe fotografii, veți găsi sub postarea propriu-zisă.

Actorul a retrimis internauții pe platofrma HITRECORD care este una de media creativă. A fost fondată în 2004 de Joseph Gordon-Levitt pentru a folosi o varietate de suporturi furnizate de internauți pentru a produce scurtmetraje, cărți și DVD-uri.

„Postați fotografii pentru a împărtăși lucrurile speciale, pentru a vedea unde locuiți. Ar putea fi din interior, exterior, orașe, natură, mâncare, orice. Împărtășiți ceea ce credeți că este special și, de asemenea, nu ezitați să partajați câte fotografii doriți”, scrie pe platformă.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate