Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Vinul moldovenesc, apreciat cu peste 70 de distincții în Germania și Bruxelles

20 Apr. 2021, 13:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
20 Apr. 2021, 13:18 // Economie //  Petru Cosoi

Vinurile produse în Republica Moldova continuă să obțină premii distinse la competiții de talie mondială. Astfel, în urma concursului „Mundus Vini” din acest an, vinurile din Moldova au fost apreciate cu încă 70 de distincții. Vinificatorii moldoveni au adus acasă 34 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și o mențiune pentru cea mai înaltă distincție a concursului „The Best of Show White”. Totodată, la „Concours Mondial de Bruxelles”, produsul mândriei naționale a adus țării noastre încă opt medalii, dintre care două medalii GRAND GOLD, cinci de aur și o medalie de argint. Participarea la competiții a fost susținută de către Oficiul Național al Viei și Vinului, care promovează constant vinul de calitate și diversificarea piețelor de export.

Ediția din acest an a competiției „Mundus Vini” din Germania, Oficiul Național al Viei și Vinului a susținut participarea la concurs a 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7.300 de vinuri din 39 de țări.

O altă competiție la care au participat vinificatorii moldoveni este „Concours Mondial de Bruxelles”. Cu susținerea ONVV, 24 de vinuri rose de la 13 vinării din Republica Moldova au participat la concurs. Două dintre acestea au obținut medaliile Grand Gold.

„Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles” s-a desfășurat în perioada 1-5 martie, iar în competiție au participat în total 1.000 de vinuri rose.

ONVV este expertul Nr.1 în sectorul vitivinicol, care contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator, încurajând consumul responsabil al vinului de calitate. Printre obiectivele sale de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 15:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 15:25 // Societate //  Valentina Buză

Autospeciala multifuncțională donată Capitalei de către Primăria de la Viena este în drum spre Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei Ion Ceban pe pagina de Facebook care a adus mulțumiri autorităților de la Viena.

În context, autospeciala de model MAN va fi utilizată de serviciile municipale în special pentru deszăpezirea drumurilor pe timp de iarna, dar și pentru alte lucrări în teren.

„Autospeciala este în drum spre Chișinău și va putea fi utilizată la deszăpezire, dar și la alte lucrări în teren. Aduc sincere mulțumiri colegilor de la Viena. Delegația în frunte cu viceprimarul Ilie Ceban ,care s-au aflat la Viena, au abordat mai multe subiecte și proiecte pe care le putem realiza în comun”, a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

De menționat că anterior Chișinăul a mai beneficiat, cu titlu gratuit, din partea Primăriei Viena de o autospecială pentu evacuarea deșeurilor și a unei ambulanțe.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău