Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Vrei să vezi o poză primită pe WhatsApp fără să știe expeditorul? Iată câteva trucuri

07 Oct. 2021, 16:11
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
07 Oct. 2021, 16:11 // Sci-tech //  Valentina Buză

Chiar dacă a picat WhatsApp în urmă cu câteva zile, aplicația de chat deținută de Facebook continuă să reprezinte mijlocul preferat de dialog pentru mulți dintre noi. Din acest motiv, ar fi bine să știi și câteva trucuri pentru a profita la maxim de ce are de oferit.

Încă de la primele versiuni, aplicația WhatsApp a pus accent pe securitatea conversațiilor, dar și pe un mecanism deștept de confirmare a citirii mesajelor. Dintr-un punct de vedere, de fapt, particularitățile legate de interacțiunea între utilizatori au fascinat persoanele din fiecare colț al mapamondului. Oamenii își doreau să știe momentul exact când cineva a fost online, când a văzut o poză primită sau a citit un mesaj. Se pare însă că aceste elemente esențiale pot fi totuși înșelate, în câțiva pași simpli.

Cum vezi o poză primită pe WhatsApp, fără să știe expeditorul

WhatsApp are peste două miliarde de utilizatori și nu cred că valoarea cu pricina a scăzut prea mult după dezastrul de la începutul acestei săptămâni. Pentru a-și extinde însă acel număr, introduce deseori opțiuni noi, funcții interesante care îți fac viața mai ușoară, deși multe dintre ele nu sunt foarte evidente.

De exemplu, există un sistem simplu prin care poți să vezi o fotografie primită, fără să deschizi conversația din care face parte și, implicit, fără să știe expeditorul că ai văzut-o. Dacă asta îți dorești, persoana cu pricina nu va mai vedea niciodată bifele acelea albastre în dreptul mesajului său.

Este important de reținut că, cel puțin momentan, acest truc de WhatsApp funcționează doar pe iPhone, nu și pe Android. Dincolo de acest detaliu, dacă vrei să vezi o poză primită fără să știe cel care ți-a expediat-o, există o soluție. Intri în lista de conversații pe WhatsApp în care ai conversația necitită. Ții degetul pe ea pentru câteva momente, iar din meniul contextual, optezi pentru More. De acolo, te interesează Export Chat. Alege să salvezi conținutul conversației în „Files” sau Fișiere, managerul nativ de documente de pe iOS. Optează pentru un folder sau director care o să-ți fie ușor de ținut minte, eventual crează unul nou și salvează-l acolo.

Deschide aplicația Files sau Fișiere, găsește directorul în care ai salvat conversația, iar în interiorul lui, vei găsi imaginea dorită.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 13:32 // Actualitate //  Valentina Buză

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința unei femei din Moldova și a unui cetățean irakian, într-un dosar penal anunțat anterior în presă, privind organizarea migrației ilegale din Ucraina, cu tranzitarea Moldovei spre România.

„Învinuiții sunt membri ai unui grup criminal organizat internațional și aveau rolul de cazare a cetățenilor sirieni în Chișinău, ulterior – transportarea lor spre frontiera cu România și indicarea locației pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, aceștia se angajaseră să intermedieze comunicarea sirienilor cu organizatorii din statul vecin, în scopul asigurării transportării lor spre Germania”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Potrivit materialelor dosarului, cetățenii sirieni se refugiaseră în Irak, de unde au sosit legal în Ucraina, pe cale aeriană.

Pentru implicarea în comiterea faptelor infracționale, membrii grupului criminal internațional urmau să primească a câte 13.000 euro de la fiecare cetățean sirian, în diferite tranșe.Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău