Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Vreți să vă imunizați? Mergeți în altă parte… Un punct de vaccinare din Capitală anunță că-și sistează activitatea

17 Iul. 2021, 10:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 10:00 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

În timp ce Ministerul Sănătății, dar și Guvernul interimar al țării se plânge că rata de vaccinare anti-COVID în țară este mică, comparativ cu alte țări, un punct de vaccinare din Capitală anunță că-și sistează activitatea, începând cu data de 18 iulie.

Se întâmplă la centrul de vaccinare amenajat pe teritoriul întreprinderii municipale „Piața Centrală” din Capitală deschis în luna mai.

Un anunț în acest sens a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a întreprinderii.

„Stimați Prieteni ! Ținem să Vă informăm că, punctul de vaccinare din Piața Centrală își va încheia activitatea, ultima zi pentru a beneficia de vaccin disponibil este duminica 18 iulie 2021. Persoanele care au fost vaccinate în acest punct vor fi asigurate cu rapel (doza a II-a) de cadrele medicale din Centrul Consultativ Diagnostic a Asociației Medicale Teritoriale sectorul Centru (Policlinica nr.1) cărora le mulțumim enorm pentru munca și ajutorul acordat. Aducem mulțumire companiei „Alex-Neosim” SRL, care a oferit spațiile unui centru comercial pentru organizare punctului de vaccinare. La inițiativa conducerii Primăriei mun. Chișinău, procesul de vaccinare va fi prelungit prin organizarea unui din cele două puncte de vaccinare mobile: troleibuz și autobuz, care începând cu 24 iulie a. c., în zile de sâmbătă și duminică se vor afla în preajma pieței centrale. Despre locul organizării punctului mobil de vaccinare vom reveni cu detalii”, se arată în postare.

Din cele menționate în anunț observăm că decizia a fost luată de conducerea Primăriei Chișinău, însă fără a se specifica motivul care a stat la baza acestei hotărâri, perioadă în care se atestă tot mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Amintim că în luna mai, în premieră, la Piața Centrală din Capitală a fost deschis un centru de vaccinare. Acesta a fost amplasat la primul etaj al Centrului Comercial „Central”, situat pe Aleea Centrală din piață la intersecție cu aleea Bulgară.

Acolo, au pot beneficia de serul anti-COVID nu doar cei care muncesc pe teritoriul pieții, ci și cumpărătorii. Spațiul a fost oferit de către un agent economic, anunță administrația Pieții Centrale.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 19:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
28 Iul. 2021, 19:51 // Societate //  Cristina Vlah

La piața „Calea Basarabiei”, mun. Chișinău au fost deconspirate schemele de corupție, care se desfășurau de mai bine de un an, informează Realitatea.md.

În speță, începând cu vara anului 2020 și până în prezent, funcționarii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani, mun. Chișinău, extorcau „taxa de protecție” de 500 de lei pe lună de la agenții economici, care desfășurau activitate comercială în piață, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Recent, au fost efectuate percheziții în magazine din piața „Calea Basarabiei” și în sediul sectorului de poliție din cadrul acestei piețe.

Ofițerii SPIA, în colaborare cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale pornite conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art.324 alin.(1), 325 alin.(1) Cod Penal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor MAI și agenților economici care desfășoară activitate comercială pe teritoriul pieței.

Ca urmare, un colaborator de poliție din cadrul IP Râșcani, a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 Cod de procedură penală al Republicii Moldova. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial și sunt cercetate în libertate.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 mii –  la 360 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la suportul informativ al agenților economici pentru a anihila flagelul corupției cu implicarea funcționarilor MAI. Totodată, SPIA menționează că repudiază vehement implicarea funcționarilor publici în acte de corupție.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate