Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Zeci de milioane de mănuși medicale folosite au fost vândute ca noi în SUA, în plină pandemie, de o firmă din Thailanda

25 Oct. 2021, 07:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Oct. 2021, 07:35 // În Lume //  Realitatea.md

Zeci de milioane de mănuși medicale folosite au fost vândute în Statele Unite ca fiind noi în plină pandemie. Acestea proveneau din Thailanda, unde obiectele erau spălate, apoi împachetate și expediate în SUA. Faptele au ieșit la iveală în urma unei investigații CNN care a durat mai multe luni. Acum, în ambele țări sunt în desfășurare anchete penale pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care au vândut mănușile folosite și au pus în pericol sănătatea cadrelor medicale și a pacienților.

Saci întregi cu mănuși medicale folosite au fost confiscați de autoritățile thailandeze. Obiectele urmau să fie spălate și exportate ca fiind noi. Alte zeci de milioane de mănuși medicale care fuseseră utilizate deja au scăpat însă de vigilența autorităților de la Bangkok și au ajuns în Statele Unite.

„Am început să primim telefoane de la clienți foarte supărați care urlau și țipau la noi. Erau mănuși folosite, erau spălate, reciclate, nu știm exact de unde veneau. Unele erau murdare, altele aveau pete de sânge”, a declarat Tarek Kirschen, om de afaceri din SUA.

Autoritățile americane au primit plângeri legate de calitatea mănușilor medicale trimise din Thailanda de o anumită firmă, însă importurile de astfel de obiecte din statul asiatic au continuat, a relevat ancheta CNN: „Nu erau potrivite pentru a fi folosite în spitale. Nu erau potrivite să fie folosite de nimeni. Vedeți cum sunt împachetate, sunt îngrămădite ca și cum cineva le-a îndesat cu mâna în cutie. Acestea cu siguranță au fost spălate. Aceasta este maro. Aceasta este din nitril, dar îți poți da seama că a fost spălată și uscată și și-a schimbat culoarea din cauza căldurii”.

80 de milioane de mănuși medicale folosite au ajuns în Statele Unite din Thailanda, dar nu este clar unde exact au fost distribuite acestea și dacă au fost utilizate în instituții medicale.

Departamentul american pentru Securitate Internă investighează  din Thailanda care a vândut mănușile medicale folosite.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală