An de an, ziua mondială a ciocolatei este celebrată la 7 iulie, această dată fiind consemnată în istorie drept momentul când băutura pe bază de cacao a fost introdusă în Europa, în 1550.
Cuvântul modern „ciocolată” ar proveni de la două cuvinte ale unei limbi vorbite de azteci numită Nahuatl: „xocolatl”, care în traducere directă înseamnă „apă fierbinte” şi „cacahuatl”, care se referea la o băutură amară din cacao servită la ceremoniile religioase.
Consumul zilnic de ciocolată neagră reduce riscul de boli cardiace cu o treime. Doza letală de ciocolată pentru om înseamnă aproximativ 10 kilograme. Ciocolata are efect antibacterian în cavitatea bucală şi protejează împotriva cariilor dentare. Statisticile din SUA arată că în fiecare secundă se consumă aproximativ 45 de kilograme de ciocolată.
Elveţienii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată, cu aproximativ 9 kilograme pe an de persoană, faţă de americani, care consumă aproximativ 4.3 kilograme. O altă informație inedită este că ciocolata albă de fapt nu este ciocolată, întrucât nu conţine cacao.
Probabil nu te-ai gândit niciodată că unele ciocolate pot depăși și suma de un milion de lei, dar există și așa ceva. Iată un TOP al celor mai scumpe ciocolate din lume.
- Ciocolata „Art Series Guayasamin by To’ak” – 450 de dolari;
- Ciocolata „Noka” – 850 de dolari;
- Cutia de bomboane „Michel Cluizel” – 895 de dolari;
- Ciocolata „Cocoa Gourmet Gold and Diamond” – 1.250 de dolari;
- Batonul de ciocolată „Wispa Gold” – 1.625 de dolari;
- Ciocolata „Attimo” – 8.550 de dolari;
- Ciocolata „Swarowski” – 10.000 de dolari;
- Oul de ciocolată „Golden Speckled” – 11.100 de dolari;
- Ciocolata „Frozen Haute” – 25.000 de dolari;
- „Le Chocolate Box” – 1,5 milioane de dolari.
Așadar, dacă îți permite bugetul, poți încerca să savurezi și ciocolată mai scumpă. Dacă ai posibilitatea să faci asta nu uita să te împărtășești și cu noi.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!