Curs valutar
 • EUR
  20.3989
  0.0299%
 • USD
  19.4100
  -0.1602%
 • RUB
  0.3091
  -0.0324%
 • RON
  4.1479
  0.053%
 • UAH
  0.5256
  -0.1522%

12 oameni de afaceri care trimit turiști în comos (FOTO)

09 Mai 2021, 15:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 15:45 // Economie //  Elena Putregai

La 6 mai 2002, Elon Musk a fondat Space X. Atunci, probabil nici măcar el nu și-a dat seama la ce înălțimi (în toate sensurile cuvântului) va ajunge compania. În timp, s-au adunat alți milionari și miliardari, datorită cărora foarte curând vor fi trimiși în cosmos nu doar astronauții, dar și turiști.

Elon Musk – „SpaceX”

Înființând compania de tehnologie spațială „SpaceX” în 2002, Elon Musk a declarat că principalul său obiectiv este colonizarea Marte. Acum trei ani, a lansat o rachetă „Falcon Heavy” în spațiu cu propriul său decapotabil roșu Tesla. Un manechin în costum „SpaceX” stătea la volanul mașinii și îl asculta pe David Bowie.

În septembrie același an, compania a anunțat că miliardarul japonez Yusaku Maezawa va deveni primul lor turist spațial. Zborul este planificat pe noua rachetă „Starship”, cunoscută anterior ca BFR (Big Falcon Rocket), care este încă în curs de dezvoltare.

De asemenea, Musk intenționează să folosească astfel de rachete în loc de avioane. Conform calculelor sale, va fi posibil să o pilotezi, de exemplu, de la New York la Londra în doar o jumătate de oră.

În 2020, unii au semnat un contract cu Musk, care se așteaptă să zboare în spațiu în 2021 cu nava spațială „Crew Dragon”. Echipajul va fi format din patru persoane, toate locurile au fost cumpărate de miliardarul și fondatorul „Shift4 Payments”, Jared Isaacman, averea sa fiind estimată la 2 miliarde de dolari.

Jeff Bezos – „Blue Origin”

attends WIRED25 Summit: WIRED Celebrates 25th Anniversary With Tech Icons Of The Past & Future on October 15, 2018 in San Francisco, California.

Proprietarul Amazon, Jeff Bezos, este unul dintre cei mai de succes exponenți ai turismului spațial. La sfârșitul anului 2019, compania sa „Blue Origin” a finalizat cu succes cele 12 teste ale rachetei „New Shepard”.

Inițial, s-a planificat trimiterea primilor turiști în spațiu în 2019, dar apoi s-a decis amânarea zborului.

„Îmi amintesc tot timpul echipei mele și, în acest sens, sunt ferm convins că nu este o cursă. Vreau prima lansare a navei cu oameni la bord anul acesta, dar vom zbura doar când vom fi cu adevărat gata”, a declarat atunci Bezos.

Noua dată de zbor este stabilită pentru primăvara anului 2021. Prețul biletului ajunge la 100 de mii de dolari.

Richard Branson – „Virgin Galactic”

SHARK TANK – Richard Branson is a Shark on ABCs Shark Tank. (Eric McCandless/ABC via Getty Images)

Concurentul-cheie al „Blue Origin” și-a trimis instructorul șef astronaut, Beth Moses, la altitudine aproape de spațiu în februarie 2019. A devenit prima femeie care a zburat spre stele într-un vehicul utilitar. Nu e chiar cosmos, dar totuși.

Șeful companiei, Richard Branson, a spus atunci că speră să devină primul pasager pe un zbor comercial. Între timp, „Virgin Galactic” oferă zboruri în afara atmosferei pentru câteva ore, timp în care puteți simți greutatea.

Biletele pentru un tur atât de scurt costă 250.000 de dolari.

Eric Anderson – „Space Adventures”

Inginerul Eric Anderson este un pionier al turismului spațial – a deschis Space Adventures în 1998. Inițial, Eric a vândut zboruri cu avioane de luptă ruse MiG-25 de-a lungul liniei Karman – granița dintre atmosfera Pământului și spațiu, unde se simte deja greutatea.

În 2001, primul turist din aventurile spațiale, Dennis Tito, a intrat pe orbită. Zborul l-a costat aproximativ 20 de milioane de dolari.

Compania oferă, de asemenea, un sejur de 7-14 zile pe Stația Spațială Internațională (ISS) pentru 20-40 milioane de dolari. Pentru încă 3-5 milioane de dolari, puteți face o plimbare spațială.

În februarie 2019, „Space Adventures” a semnat un contract cu Roscosmos pentru a trimite doi turiști spațiali la ISS până la sfârșitul anului 2021. „Cosmonauții” vor face o orbită în jurul Pământului de-a lungul traseului lui Iuri Gagarin. Este planificat ca zborul să aibă loc chiar la sfârșitul lunii decembrie 2021 – iar turiștii să poată sărbători Anul Nou în spațiu.

Frank Bunger – „Orion Span”

Omul de afaceri Frank Bunger a decis să intre în industria turismului spațial dintr-un unghi ușor diferit. Principalul proiect al companiei sale „Orion Span” este hotelul spațial de lux „Aurora”.

Potrivit lui Banger, crearea sa a fost posibilă prin faptul că „aproape în fiecare săptămână, toate companiile noi găsesc modalități de a intra pe orbită mai ieftin și mai rapid”. „Este planificat să primim primii oaspeți la hotel în 2024 și puteți rezerva camere acum”.

„Aurora” se va deschide la bordul unei stații orbitale cu un singur modul. Înainte de călătorie, turiștii vor trebui să urmeze o pregătire specială: în câteva luni vor primi cunoștințe de bază despre zborurile spațiale și viața în condiții de presiune ridicată.

Tururile spațiale vor dura 12 zile și vor costa 9,5 milioane de dolari.

Pavel Pușkin – „CosmoCourse”

Absolvent al Institutului de Aviație din Moscova și fost angajat al Centrului de Cercetare și Producție Spațială, Pavel Pușkin a fost primul din Rusia care a primit aprobarea de la Roscosmos pentru dezvoltarea unui proiect privat în domeniul turismului spațial.

Potrivit unor rapoarte, principalul investitor al proiectului nu este el, ci un miliardar și un membru al consiliului de administrație al UMMC (Ural Mining and Metallurgical Company), care a dorit să-și păstreze numele în secret.

„CosmoCourse” dezvoltă o navă suborbitală reutilizabilă pentru șase turiști. Zborul pe aceasta va dura 15 minute și va costa aproximativ 200-250 mii USD.

Primul zbor experimental al capsulei este programat pentru 2023, dar zborul cu pasageri la bord – nu mai devreme de 2025.

Mark Edward Kelly, Jane Poynter, Taber McCallum și Alan Stern – „World View Enterprises”

PHILADELPHIA, PA – JULY 27: on the third day of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 27, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. Democratic presidential candidate Hillary Clinton received the number of votes needed to secure the party’s nomination. An estimated 50,000 people are expected in Philadelphia, including hundreds of protesters and members of the media. The four-day Democratic National Convention kicked off July 25. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ideea lansării „World View Enterprises”, o companie specializată în zboruri către stratosferă, a reunit veterani ai aviației spațiale – astronautul Mark Edward Kelly, participanții la experimentul Biosphere-2: Jane Poynter și Taber McCallum, și anchetatorul-șef al misiunii „New Horizons” pe Pluto, Alan Stern.

Scopul lor este zboruri regulate pe capsula „Voyager”, care va fi ridicată la o înălțime de aproximativ 30 km deasupra Pământului de un balon de înaltă tehnologie umplut cu heliu. În timp ce testele sunt în desfășurare. În mod ideal, capsula va putea avea simultan șase pasageri și doi membri ai echipajului și va exista un minibar, și acces la internet la bord.

Prețul estimat al unei astfel de plăceri este de 75 de mii de dolari.

Jose Mariano Lopez-Urdiales – „Zero 2 Infinity”

Spaniolul Jose Mariano Lopez-Urdiales este, de asemenea, implicat în baloane spațiale. Compania sa „Zero 2 Infinity” diferă de „World View Enterprises”, în primul rând, prin respectarea mediului a dezvoltărilor sale.

În 2018, Lopez-Urdiales a anunțat că intenționează să utilizeze imprimarea 3D pentru a avea un impact asupra mediului, precum și asupra masei și costului motoarelor navelor spațiale. Capsula pentru zboruri turistice se numește „Bloon” și este încă în curs de testare, dar sistemul de zbor stratosferic Elevate transportă deja echipamente cu succes.

Vladislav Filev – „S7 Space”

CEO-ul „S7 Airlines”, Vladislav Filev, a fondat compania „S7 Space” nu în scopul turismului spațial, ci pentru lansarea comercială a rachetelor și lansarea obiectelor spațiale pe orbita Pământului.

Totuși, nu a putut ocoli complet tendința în creștere a zborurilor turistice în spațiu. La sfârșitul anului 2018, „S7 Space” a anunțat începerea unui proiect de creare a unui cosmodrom în orbita apropiată a pământului, care va fi folosit și pentru turismul spațial.

Realitatea Live

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
08 Dec. 2022, 22:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
08 Dec. 2022, 22:53 // În Lume //  Ursu Ana

Când esti încrezător, te simti sigur pe sine în multe tipare. Știi ce vrei și cum să-l obții sau, cel puțin, așa arăți. Apoi, există încredere în ceilalți. Ai încredere că atunci când cineva spune că va face ceva, asa va fi. Astrologia îți arată de ce mulți oameni sunt atât de temători și încep să nu mai aibă deloc încredere în ei.

Unii oameni cred că lucrurile se întâmplă cu un motiv și au încredere că universul nu este atât de întâmplător cum pare. Este filosofia vieții „o ușă se închide, alta se deschide”.

Dar astrologia poate oferi mai multe informații despre motivul pentru care suntem nesiguri, încrezători sau o combinație a celor două.

Care sunt cele mai nesigure zodii și cine sunt cei mai puternici?

Deși depinde de zodiile pe care le întrebi, semnele de apă, Rac și Pești, tind să pună la inimă, ceea ce duce la scăderea stimei de sine și la creșterea sentimentelor de nesiguranță.

Pe de altă parte, zodiile încrezătoare tind să fie semne de Foc precum Berbecul și Leul, care preferă să fie în centrul atenției, absorbind toată atenția, bună sau rea.

La fel ca și încrederea, putem fi nesiguri cu privire la multe lucruri. S-ar putea să avem opusul încrederii în sine și să fim foarte neîncrezători în abilitățile sau talentele noastre. Este posibil să nu simțim că putem avea încredere în ceilalți oameni că fac ceea ce trebuie pentru alții, și nu doar pentru ei înșiși.

Nimeni nu este 100% încrezător sau nesigur, majoritatea dintre noi avem mult din una și puțin din cealaltă.

Cele mai nesigure semne zodiacale vs. Cele mai încrezătoare semne zodii:

 1. Rac (21 iunie – 22 iulie)

Racii sunt super-sensibili și tind să ia totul mult prea personal. Când fericirea sau sentimentele tale de stima de sine se bazează pe altcineva, nu ai puterea interioară de care ai nevoie pentru a fi încrezător. Racul este excesiv de emoțional, lipicios și extrem de dornic de atentie, toate acestea fiind sub umbrela nesigurantei. Este într-adevăr păcat că sunt atât de nesiguri, deoarece tind să fie oameni minunați și grijulii, scrie realitatea.net.

 1. Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Deoarece Fecioarele sunt atât de critice cu ei înșiși, ei cred că alți oameni sunt la fel de hipercritici ca și ei și poate dăuna stimei lor de sine. Ei își fac foarte multe griji dacă fac o impresie bună sau dacă au făcut ceva îngrozitor de jenant la o intalnire socială. Autoevaluarea lor constantă le scapă de la baza încrederii lor și îi determină să aibă momente majore de nesiguranță, făcându-i una dintre cele mai nesigure zodii. Ei nu au încredere în instinctele lor și adesea se bat pentru greșeli și defecte auto-percepute.

 1. Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanța nu vrea probleme, așa că trebuie să fie pasionate de ceva pentru a putea apărea, iar susținerea cauzelor sau a oamenilor este de obicei singura dată când Balanța este încrezătoare. Vor să fie plăcuți și nu sunt siguri că, dacă și-ar exprima opiniile și s-ar apăra singuri, ar fi.

 1. Pești (19 februarie – 20 martie)

Un lucru despre Pești este că ei tind să fie conduși cu ușurință. Dacă ar fi încrezători și puternici în convingerile lor, s-ar ridica și ar spune „nu” ori de câte ori ar avea nevoie. În schimb, ei înclină mai mult spre insecuritate decât spre încredere. Ei sunt, totuși, încrezători când vine vorba de imaginația lor sau de împărtășirea creativității lor. Dacă pictează ceva sau fac o fotografie, știu că este buna și vor să o împărtășească.

 1. Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornii aterizează undeva la mijloc între cei care sunt încrezători și cei care sunt nesiguri. Dacă se află în mijlocul unui proiect sau există o problemă în ceea ce privește munca lor, sunt extrem de încrezători; când vine vorba de interacțiuni interpersonale sau romantice, ei tind să fie mai introvertiți și mai nesiguri. Capricornii au tendința de a-și ascunde nesiguranța în spatele unui zid și devin neobișnuiți sau ciudați atunci când, în realitate, pur și simplu nu au încredere în abilitățile lor sociale.

 1. Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Cât de încrezător sau nesigur se simte un Geaman, depinde cu adevărat de starea lor de spirit. Ei pot fi extrem de încrezători la petreceri – discutând cu străini, fiind oaspeții desăvârșiți sau fiind “nodul” care aduce oamenii împreună. Dar atunci când se află într-o situație care se află în afara zonei lor de confort, se pot îndoi de abilitățile lor și se pot simți inconfortabil și îngrijorați. Trebuie doar să privească fiecare situație ca pe un eveniment social placut și apoi vor crede în abilitățile lor cu desavarsire.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală