Beithir Fire este o bere scoțiană care, cu un alcool în volum de 75 %, pretinde a fi cea mai tare bere din lume. Majoritatea berilor au un conținut de alcool cuprins între trei și cinci procente, astfel încât Beithir Fire este însoțită de o etichetă de avertizare de un galben strălucitor pe care se precizează că nu trebuie băuți mai mult de 35 ml dintr-o dată.
Realitatea.md nu încurajează consumul de alcool!
Berea costă 45,95 lire sterline (echivalentul a peste 1.000 de lei moldovenești), o sticlă de 330 ml și are pe etichetă un dragon care suflă foc – o aluzie la omonimul său, scrie dailymail.co.uk.
Băutura unică a fost creată de 88 Brewery și „s-a născut dintr-o relație între două dintre cele mai renumite produse ale Scoției, berea și băuturile alcoolice distilate”.
Potrivit site-ului web al fabricii de bere, berea de orz în stil scoțian este fabricată timp de două luni și apoi amestecată cu alcool scoțian pur înainte de a fi supusă fermentării și filtrării triple pentru a elimina toate impuritățile. Berea este descrisă de 88 Brewery ca având un impact inițial care „încălzește gura și provoacă papilele gustative, urmat de o lovitură de fructe uscate și fum, cu un final foarte maltezat, asemănător orzului”.
Și nu este pentru cei slabi de inimă.
Gazda contului TikTok @1minutebeerrereview, „Dan”, a băut un pahar de 35 ml de Beithir Fire și a declarat: „Este foarte tare. Are gust de arsură. Limba mea este acum amorțită”.
În folclorul scoțian, Beithir este un dragon mare care locuiește în peșteri și văi muntoase și este dotat cu o înțepătură veninoasă. Beithir Fire nu își trage numele doar din această legendă, ci și din faptul că primul standard regal scoțian prezenta un dragon.
Directorul executiv al 88 Brewery, Andrew Chapman, a declarat pentru MailOnline Travel: „Am creat berea pentru o cerere specifică a unui distribuitor de pe o piață de peste mări. Inițial a fost gândită să fie un produs pentru un singur distribuitor pe o singură piață. După câțiva ani, secretul s-a aflat și am început să primim cereri pentru produs în Marea Britanie și pe alte piețe internaționale.Personal, nu am simțit niciodată că limba îmi amorțește atunci când am băut Beithir Fire. Cu toate acestea, este mai puternic decât un whisky de butoi și trebuie tratat ca atare. Este mai probabil să sorb încet berea decât să iau o gură mare.Datorită ABV-ului ridicat al Beithir Fire, recomandăm cu insistență să fie servită în porții de 35 ml”.