Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Absolvenți a DOUĂ universități de învățământ superior. Câți studenți au primit diplomele de master la USM

30 Iun. 2021, 15:04
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Iun. 2021, 15:04 // Societate //  Valentina Buză

Absolvenți cu acte în regulă. Prima promoție a programelor de master cu dublă diplomă a Universității de Stat din Moldova și Universității din București a primit diplomele de absolvire. Astfel, la data de 29 iunie curent a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvire a studiilor la programele de master cu dublă diplomă, organizate în baza parteneriatului dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București, România.

Diplomele au fost înmânate celor 10 absolvenți ai Facultății de Istorie și Filosofie a USM de către rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ., Igor Șarov și rectorul Universității din București, prof. univ., dr., Marian Preda.

În context, rectorul Universității de Stat din Moldova dr., conf. univ., Igor Șarov a menționat că evenimentul este unul istoric pentru cele două instituții de învățământ superior și reprezintă rodul colaborării eficiente dintre USM și UB, în vederea pregătirii unor absolvenți capabili să se încadreze în câmpul muncii.

Totodată, Igor Șarov a felicitat absolvenții programelor de master afirmând că responsabilitatea lor este dublă, fiind absolvenții a două instituții de învățământ superior.

Rectorul Universității din București, prof. univ., dr., Marian Preda a subliniat importanța creării unei conectări puternice între cele două universități  prin proiecte comune. Totodată, prof. univ., dr., Marian Preda  a adresat felicitări studenților-absolvenți invitându-i să-și continue studiile la ciclul III.

De menționat că, acest parteneriat a fost posibil datorită semnării în anul 2019 a două acorduri de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și  Universitatea din București.

Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master „Istoria și circulația ideilor filosofice” și „Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană” de la Universitatea din București și „Managementul patrimoniului cultural” și „Filosofii contemporane” de la Universitatea de Stat din Moldova.

Studenții masteranzi înmatriculați la aceste programe studiază trei semestre în universitatea gazdă și un semestru în universitatea parteneră.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 17:24 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

În Rusia este a treia zi de alegeri parlamentare, dar și ultima. Un prilej pentru locuitorii celei mai întinse țări de pe glob, dar și pentru străini, să vadă cât de diversă este Rusia.

Dacă la Moscova și în alte mari orașe sunt cozi uriașe la vot, în regiunile izolate, slab populate, unde urna mobilă vine cu autobuzul, oficialii locali au făcut tot posibilul să-i atragă pe oameni la vot. Muzica și dansul sunt elementele folosite pentru a face dezirabil drumul la secția de vot.

Într-un sat din regiunea Tula, numit Nenașev, urna mobilă a ajuns sâmbătă la locuitorii care culegeau cartofi pe câmp.

Rusia alege în aceste zile un nou parlament, mai exact 450 de membri ai Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus).Votul se desfășoară pe durata a trei zile: primele secții de votare s-au deschis încă de vineri în Extremul Orient rus.

Concomitent, au loc și alegeri locale și regionale într-un scrutin a cărui singură necunoscută o reprezintă doar diferența cu care partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin va câștiga aceste alegeri față de restul partidelor dintr-o opoziție deja slăbită și dezbinată.

Susținătorii opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, au ajuns să ceară cetățenilor ruși să voteze mai degrabă candidații comuniști pentru a împiedica accederea în parlament a cât mai multor candidați pro-Putin.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române