Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

„Activitatea unui deputat în 101 de cuvinte”, concurs de eseuri lansat de Parlament

22 Mai 2021, 17:50
 // Categoria: Life // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Mai 2021, 17:50 // Life //  Tatiana Rusnac

Parlamentul Republicii Moldova lansează un concurs de creație în contextul aniversării a 30 de ani ai Legislativului. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani sunt invitați să participe la concursul de eseuri cu tema „Activitatea unui deputat în 101 de cuvinte”, care se va desfășura în perioada 23 mai – 23 iunie 2021.

Potrivit regulamentului concursului, mini-eseurile trebuie să conțină 101 de cuvinte prin care autorul va descrie activitatea parlamentară. Vor fi evaluate raportarea la temă, claritatea mesajului, coerența și logica, originalitatea și creativitatea. DETALII…

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 28 iunie 2021.

Lucrările urmează să fie transmise prin intermediul FORMULARULUI, până pe 23 iunie, ora 17:00.

Tinerii care vor obține locurile I, II și III vor fi premiați cu invitația de a asista la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura XI, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat, un set de materiale informative, cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.

Concursul de eseuri este organizat în efortul de a valorifica energia, creativitatea și inițiativa tinerilor din țară. Scopul acestuia este de a promova educația politică și civică în rândul generației tinere.

Evenimentul se înscrie în activitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a constituirii Parlamentului Republicii Moldova.

Pe 23 mai  1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:19
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 16:19 // În Lume //  Realitatea.md

Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie curent, urmând ca cel mai probabil să semneze atunci Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Vom oferi mai multe detalii despre vizită cu puțin timp înainte să se întâmple”, a anunțat la Bruxelles, Dana Spinant, director general adjunct al Departamentului de Comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Președinta Comisiei Europene a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență.

Vizita are loc la exact două zile după congresul PNL în care va fi ales președintele partidului între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române