Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

„Adoptă” o familie de albine! Este inițiativa inedită a unei antreprenoare din Moldova

06 Iul. 2021, 10:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
06 Iul. 2021, 10:30 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

O tânără antreprenoare, deținătoare a unei prisăci de albine, a lansat o inițiativă inedită menită să asigure o mai bună conștientizare a importanței albinelor și necesității îngrijirii acestora. Este vorba despre Iuliana Popa, transmite agrobiznes.md.

Proiectul „Adoptă o familie MILU” este destinat tuturor locuitorilor din zona Chișinăului care au casă la sol, anunță antreprenoarea.

Aceștia pot „adopta” o familie de albine pentru perioada caldă a anului și să monitorizeze dezvoltarea albinelor, învățând să le protejeze, dar și beneficiază de polenizare gratuită.

„Orice familie care are condițiile necsare va putea găzdui un stup de albine pentru cel puțin un sezon, vor putea beneficia de polenizarea grădinii lor, florilor, pomilor, vor vedea în mod practic cum are loc tot procesul de dezvoltare a unei familii cu albine, cum are loc procesul de îngrijire pentru că apicultoul nostru va veni periodic să vadă cum stau lucrurile în familie și să realizeze lucrările necesare. Ne propunem o apropiere a omului cu albinuțele și astfel sperăm să conștientizeze de ce într-adevăr albina este considerată cea mai importantă vietate de pe pământ” explică Iuliana Popa, inițiatoarea proiectului.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată