Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2162%
 • USD
  17.9703
  0.4179%
 • RUB
  0.2456
  -0.855%
 • RON
  4.3395
  0.2281%
 • UAH
  0.6565
  -0.2437%

(VIDEO) 18 minute cu un roi de albine pe corp. Angelina Jolie a participat la o ședință foto periculoasă

21 Mai 2021, 15:11
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
21 Mai 2021, 15:11 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Actrița în vârstă de 45 de ani, Angelina Jolie, a participat la o ședință foto care a fost programată ca să coincidă cu Ziua Mondială a Albinelor, întrucât vedeta a pozat pentru revista National Geographic cu un roi de albine pe corp.

Faimoasa actriță de la Hollywood, a intenționat să atragă atenția asupra problemei dispariției albinelor și necesității de a proteja insectele, devenind recent ambasadoarea programului ONU „Women for Bees” (Femeile pentru albine), care își propune să crească o întreagă populație de albine, astfel vor crea și locuri de muncă pentru femei.

„A fost plăcut să fiu în contact cu aceste frumoase creaturi. Desigur, a existat un zumzet și a trebuit să stau neclintită, ceea ce nu este ușor pentru mine”, a spus actrița.

Angelina Jolie a stat 18 minute fără să se miște, timp în care nici măcar o albină nu a înțepat-o. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spletnik (@spletnik_ru)

Timp de 20 de ani Angelina Jolie a fost ambasadoare de bunăvoință al ONU. Ea acordă o mare atenție nu doar educației copiilor din țările sărace, drepturilor și securității femeilor din lume, dar și problemelor de mediu.

Realitatea.md amintește că, în fiecare an pe 20 mai, este marcată Ziua Mondială a Albinei.

Realitatea Live

22 Iun. 2021, 22:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 22:57 // În Lume //  Cristina Vlah

Nouă lideri separatiști catalani au fost grațiați de către primul ministru al Spaniei, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, premierul Pedro Sanchez a anunțat grațierile într-un discurs televizat.

Acest lucru este condiționat prin faptul că liderii catalani să nu mai poată deține funcții publice. De asemenea, grațierile nu îi vizează pe liderul din Catalonia, Carles Puigdemont, și alți lideri ai regiunii, care optează pentru separarea Cataloniei de Spania.

Cei nouă lideri separatiști catalani au fost condamnați pentru rolul lor în evenimentele din octombrie 2017, când regiunea autonomă a încercat, fără succes, să-și declare independența. În 2019, ei au fost condamnați la pedepse între 9 și 13 ani pentru acuzații de rebeliune și folosire defectuoasă a fondurilor publice. Acestea au fost comise prin organizarea unui referendum calificat de autoritățile de la Madrid drept ilegal.

Eliberarea acestora va putea fi efectuată după publicarea grațierilor în gazeta oficială a Guvernului de la Madrid.

Deciziile de grațiere au fost dur criticate de către partidele de opoziție, care spun că astfel premierul vrea să se apropie mai mult de partidele din Catalonia.