Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Prințul Harry: Obișnuiam să beau într-o seară cât alții într-o săptămână

21 Mai 2021, 13:34
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
21 Mai 2021, 13:34 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Ducele de Sussex, a făcut câteva dezvăluiri în cadrul unei serii de emisiuni despre sănătatea mintală. Prințul britanic a vorbit și despre starea de anxietate și atacurile de panică pe care le-a avut în calitate de membru al familiei regale, precum și despre experiența înmormântării mamei sale.

Obișnuia să bea într-o singură seară cantitatea de alcool pe care alții o beau într-o săptămână pentru a încerca să treacă peste trauma morții mamei sale, informează BBC.

Pe parcursul discuției cu moderatoarea Oprah Winfrey, Prințul Harry a spus că era dispus să ia și medicamente „pentru a se simți altfel decât se simțea”, la peste 10 ani de la moartea prințesei Diana.

Diana, prințesă de Wales, a murit într-un accident de mașină, în timp ce era urmărită de fotografi în Paris, în august 1997.

Intervalul 28-32 de ani a fost pentru el „o perioadă de coșmar”, în care a avut atacuri de panică și a suferit de anxietate.

„Eram cu mintea în toate direcțiile”, a menționat Ducele de Sussex.

Prințul Harry a mai dezvăluit că era dispus să facă orice pentru a-și schimba starea.

„Eram dispus să beau, să iau medicamente, eram dispus să încerc să fac ceva ca să mă simt altfel decât mă simțeam”.

Ducele de Sussex a spus că obișnuia să bea vineri sau sâmbătă seară cantitatea de alcool pe care oamenii o beau într-o săptămână, „nu pentru că îmi plăcea, ci pentru că încercam să ascund ceva”.

Înmormântarea prințesei Diana

Prințul Harry a mers în spatele sicriului la înmormântarea mamei sale, alături de fratele său, tatăl, unchiul și bunicul său.


Prințul Harry (al doilea de la dreapta la stânga) alături de tată, frate și unchi, la înmormântarea prințesei Diana, în 1997 

„Cel mai bine îmi aduc aminte de sunetul potcoavelor cailor. Parcă mă aflam în afara corpului și mergeam alături de sicriu pentru că asta se așteptau oamenii să fac, arătând o zecime din emoția pe care toți își permiteau s-o arate: era mama mea – voi nici n-ați cunoscut-o”, a declarat Ducele.

Prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, a promovat discuțiile despre sănătatea mintală și a început recent să vorbească despre propriile sale experiențe.

În luna martie, Ducele de Sussex și soția lui Meghan Markle, au fost intervievați de Oprah despre viața lor în familia regală britanică și impactul avut asupra sănătății lor mintale.

Într-un podcast de săptămâna trecută, prințul Harry a spus că vrea „să rupă cercul durerii” din copilăria sa când vine vorba de proprii săi copii și a dezvăluit că a făcut terapie.

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au anunțat că se retrag din familia regală britanică în ianuarie 2020.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate