Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Interviul scandalos pe care l-a oferit Meghan și Harry: Ducesa de Sussex avea gânduri de suicid

08 Mart. 2021, 09:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
08 Mart. 2021, 09:56 // Life //  Realitatea.md

Ducesa de Sussex a declarat că și-a găsit viața în familia regală britanică atât de dificilă încât uneori „nu mai voia să trăiască”.

Într-un interviu, Meghan i-a spus lui Oprah Winfrey că nu a primit ajutor atunci când a cerut acest lucru. Ducesa de Sussex a declarat că un moment dificil a fost atunci când Harry a fost întrebat de către un membru al familiei sale „cât de închisă la culoare ar putea fi pielea fiului lor”.

Prințul Harry a dezvăluit, de asemenea, că tatăl său, Prințul Charles, nu i-a mai răspuns la telefon atunci când a vrut să se retragă.

„Nu am fost protejată”

Meghan a spus că a început să se simtă singură atunci când i s-au pus limite cu privire la ceea ce putea face, dezvăluind că la un moment dat nu a părăsit casa luni de zile.

La un moment dat, ea a crezut că „nu se poate simți mai singură”.

Întrebată de Oprah dacă se gândea la autovătămare și avea gânduri de sinucidere la un moment dat, Meghan a răspuns: Da. Acest lucru a fost foarte, foarte clar. Foarte clar și foarte înfricoșător. Nu știam la cine să apelez.

Meghan a dezvăluit că atunci când era însărcinată cu Archie, un membru anonim al familiei regale și-a expus „îngrijorările și a pornit conversații despre cât de închisă ar putea fi pielea copilului atunci când se va naște”.

Întrebată de Oprah dacă există îngrijorări că copilul ei ar fi „prea maro” și că ar fi o problemă, Meghan a spus: Dacă aceasta este presupunerea pe care o faceți, aceasta este una destul de sigură.

Întrebată cine este persoana în cauză, Meghan a refuzat să dezvăluie cine este individul: Cred că ar fi foarte dăunător pentru ei.

Harry a refuzat, de asemenea, să dea mai multe detalii, spunând: Nu voi împărți cu nimeni acea conversație.

„La un moment dat era ciuda. Am fost un pic șocat”, a adăugat Harry.

Harry a precizat că niciuna dintre rudele sale nu a luat cuvântul în sprijinul lui Meghan în urma rasismului cu care s-a confruntat soția sa. „Nimeni din familia mea nu a spus nimic în acești trei ani. Asta doare”.

Cronologie

 1. Vara anului 2016: Harry și Meghan se întâlnesc pe ascuns la Londra. Întâlnirea dintre cei doi a fost aranjată de un prieten.
 2. Mai 2018: Cuplul se căsătoresc la Castelul Windsor.
 3. Aprilie 2019: Se mută la Frogmore Cottage, în curtea Castelului Windsor.
 4. 6 mai 2019: S-a născut fiul lor Archie.
 5. 31 martie 2020: Se mută în Canada. Tot în acel an, se mută în California.
 6. 14 februarie 2021: Cuplul anunță că așteaptă al doilea copil
 7. 19 februarie 2021: Palatul Buckingham confirmă că cei doi nu vor reveni în calitate membri ai Familiei Regale și sunt deposedați de patronajele lor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 09:09
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 09:09 // Politica //  Realitatea.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litivinenco, nu este de acord cu acuzațiile că noul Avocat al Poporului, Natalia Moloșag, ar fi obținut funcția datorită faptului că a fost avocata președintei Maia Sandu pe vreme când aceasta făcea parte din PAS. El susține că „a avut loc un concurs” și candidata a fost aleasă în funcție de „profesionalism și integritate”. O postarea în acest sens a fost făcută aseară pe pagina sa oficială de Facebook, iar comentariile sub ea au curs gârlă, multe dintre ele sunt critici dure la adresa PAS.

Cine este Natalia Moloșag?

De profesie Natalia Moloșag este avocată din anul 2006. În perioada 2010-2012, a fost prodecan al Baroului Chișinău. În 2011 a fost numită membră a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

În 2010, Nataliei Moloșag i-a fost acordat premiul ONU în domeniul apărării drepturilor omului. În 2015, Adunarea Generală a Avocaţilor din municipiul Chișinău a revocat-o din funcţia de decan al Baroului Chişinău din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Ea a fost învinuită de mai mulți colegi că ar fi admis fraude în exercitarea atribuţiilor. Natalia Moloşag a respins acuzaţiile.

Aceasta este autoare a mai multor ghiduri și îndrumare pentru avocați, a instruit avocații privind standardele profesionale de calitate în cauzele penale. Natalia Moloșag a organizat primul Forum al Femeilor Avocate din Moldova și este una dintre fondatoarele Asociației Femeile Avocate din Moldova.

Moloșag a fost avocata Maiei Sandu timp de 15 ani, declarație făcută chiar de ea în timpul numirii în funcție. De asemenea, ea a declarat că s-ar afla în conflict de interese cu deputatul socialist, Vasile Bolea, pentru că, în perioada când a încercat acesta să-și obțină licența de avocat, iar ea era membră a Comisiei de licențiere, nu i-a fost acordată licența lui Vasile Bolea.

Totodată, ea a declarat că, a fost colegă de facultate cu un alt deputat din actualul Parlament, fără să-i spună numele, fapt ce la fel l-a calificat ca un conflict de interese.

Proba interviului la concurs

Proba interviului a fost susținută de următorii candidați: Maia Bănărescu, Andrei Brighidin, Teodor Cârnaț, Violeta Gașițoi, Natalia Moloșag, Dumitru Pulbere, Nicolae Rădița, Ivan Roșca și Ivan Ungureanu.

Într-un final, Andrei Brighidin și Natalia Moloșag au fost propuși plenului Parlamentului pentru a fi selectat o singură persoană care să fie numită în funcția de Avocat al Poporului.

Parlamentul a ales noul Ombudsman. Anterior a fost avocata Maiei Sandu

În calitatea sa de Avocat al Poporului pentru Drepturile Omului, Natalia Moloșag va fi membru al Consiliului Superior al Procurorilor, entitate care va decide soarta actualului Procuror General, Alexandr Stoianoglo. Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului cu voturile a 57 de deputați, pentru un mandat de 7 ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române