Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

Germania, un exemplu în gestionarea pandemiei și un eșec în lansarea procesului de vaccinare ?

08 Mart. 2021, 10:19
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mart. 2021, 10:19 // În Lume //  Daniel Hacina

Germania a fost un exemplu pe arena internațională în ceea ce privește gestionarea inițială a pandemiei, datorită testelor pe scară largă și răspunsului său rapid la focar. În ciuda unui număr mare de cazuri raportate, rata mortalității în țară din cauza coronavirusului rămâne scăzută, atunci însă când vorbim de vaccinări, rezultatul acesteia lasă de dorit.

Doctorul Sibylle Katzenstein a investit mii de euro pentru a se pregări și pentru a crea condițiile necesare, astfel încât să poată administra vaccinurile COVID-19 oamenilor cât mai repede posibil, dar nu a primit încă nici măcar o doză.

„Ar fi fost frumos dacă aș avea cel puțin 10 vaccinuri în frigider. Am investit mult timp, efor și bani și în cele din urmă oamenii care au nevoie de el, nu au primit încă vaccinul”, a spus Katzenstein.

Medicul spune că nu are nicio idee despre cum să-și vaccineze pacienții vulnerabili după ce a făcut lobby pentru noile vaccinuri anti-COVID, iar în cele din urmă i-a respins în mod repetat pentru că nu avea ce să le administreze. „Sunt foarte îngrijorată și nu știu la cine să apelez”.

Ea împărtășește îngrijorarea multora cu privire la lansarea procesului de vaccinare din Germania, care este un coșmar birocratic cu consecințe mortale.

Germania ține pasul cu Uniunea Europeană în lansarea vaccinărilor conform statisticilor, însă acestea sunt cu mult în urmă luate în raport cu Regatul Unit.

Până în 5 martie, numărul de doze administrate per 100 oameni în Germania și UE, reprezintă un sfert din numărul de doze administrate în UK. Mai multor germani li s-a administrat cea de-a doua doză, însă de șase ori mai mulți britanici au primit-o pe prima.

O parte a problemei constă în faptul că Germania administrează vaccinurile anti-COVID, doar la anumite centre de vaccinare și nu oferă doze cabinetelor medicale, spre deosebire de Marea Britanie, unde medicii locali vaccinează oamenii de luni de zile și unde mai mult de 30% din populație a primit deja prima doză.

Cancelarul german Angela Merkel, a recunoscut eșecurile pe care le are Germania cu viteza de lansare a vaccinului și a declarat miercuri că, cabinetele medicale vor putea vaccina pacienții până la sfârșitul lunii martie.

Katzenstein spune că există în jur de 50.000 de cabinete de medici generaliști în Germania și „este mult mai ușor pentru pacienți să ajungă la propriul lor medic de familie decât la centrele de vaccinare”.

Sistemul și însăși procesul prin care pacienții trebuie să se înregistreze pentru vaccinarea la un centru este foarte complex, cu numeroase proceduri, în toate cele 16 state ale țării. Katzenstein susține că este dificil pentru un bătrân de 90 de ani să se programeze online.

„Săptămâna aceasta, în Germania, restricțiile au fost prelungite din nou până la sfârșitul lunii martie. Țara este blocat și așa, de ce trebuie să o blocăm mai mult din cauza logisticii interne și a birocrației inutile”, a zis ea.

Realitatea Live

Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină”
05 Mai 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
05 Mai 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Alegerile din iulie împart partidele parlamentare pe baricade. Unele formațiuni își doresc să meargă pe cont propriu, iar altele își doresc să se unească în blocuri electorale, ca să obțină șanse de a accede în Parlament, informează Realitatea.md.

O nouă alianță între partidele PPDA și PAS este exclusă de ambele părți. Acest lucru a fost menționat de către deputatul PAS, Vladimir Bolea, precum și de către deputatul PPDA, Igor Munteanu. „Ca alianță electorală cred că e imposibil să o avem cu PAS, dar o colaborare oricând este binevenită”, a spus Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR.

Deputatul PAS consideră că formațiunea, pe care o reprezintă va merge singură în alegeri și speră să obțină o majoritate în viitorul Parlament. „Noi lucrăm ca să luăm minim 51 de mandate. Toate partidele tind să ia asta, pentru că orice partid vrea să formeze în mod ușor un Guvern. Cred că vor fi minim 58 de mandate pro-europene a partidelor de dreapta”, a declarat Vladimir Bolea.

Și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că formațiunea sa va merge independent la alegerile anticipate. Însă, își dorește foarte mult ca partidul său să fie luat în considerație pentru a forma o viitoare coaliție parlamentară în vederea formării unui Guvern.

„Eu cred că putem să ne așteptăm la surprize, că ar putea fi și 40% de dreapta – și restul să fie de stânga. O bună parte din campania electorală va fi pe facebook…  PDM are suficiente forţe în teritoriu, are experienţa necesară, sperăm că vom reuşi să ne mobilizăm chiar și în condiţiile destul nocive în care este R. Moldova. Este această psihoză de stânga-dreapta, dar PDM, ca şi celeltate partide, cred că va mobiliza partidul şi activul din teritoriu şi vor merge la aceste alegeri”, a spus Dumitru Diacov.

Democratul a spus că își dorește o coaliție cu PAS și cu PPDA în viitorul Parlament. „Ca lumea să nu vă suspecteze că faceți coaliție cu Usatîi – spuneți că veți face cu PD, cu oameni cu experiență și vom merge înainte. Noi în trei facem coaliție și mergem înainte. Va fi foarte greu dacă un singur partid va avea 51 sau 52 de mandate, pentru că unul se poate îmbolnăvi, sau va fi în deplasare și de aceea e nevoie de un aliat, de un partener”, susține Diacov.

Menționăm, că data alegerilor parlamentare anticipate a fost stabilită pentru 11 iulie.

 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă