Curs valutar
 • EUR
  20.3796
  -0.4711%
 • USD
  19.1079
  -0.0628%
 • RUB
  0.3342
  -1.7056%
 • RON
  4.1250
  -0.3758%
 • UAH
  0.6458
  -0.2787%

RLIVE Află ce se întâmplă astăzi în țară. Ministrul de Externe al Cehiei – întrevederi cu guvernarea Republicii Moldova

10 Sept. 2021, 06:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
10 Sept. 2021, 06:00 // Actualitate //  Cristina Vlah

Ministrul afacerilor externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, vine în vizită la Chișinău, la invitația ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Cei doi oficiali vor susține o conferință de presă comună în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vineri, 10 septembrie, începând cu ora 11:25.

Colegii de la RLIVE.MD (RLIVE TV) vor transmite în direct evenimentul, astfel încât veți putea urmări în regim online toate declarațiile și acțiunile.

Programul vizitei oficialului ceh include întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate principalele aspecte ale cooperării moldo-cehe, programele de asistență pentru dezvoltare destinate țării noastre, precum și agenda europeană a Republicii Moldova, în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic.

De asemenea, astăzi veți mai putea urmări:

La ora 10:00 – Ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului, din 10 septembrie 2021

La ora 10:00 – Curtea de Conturi va examina auditul conformității asupra achizițiilor publice în cadrul sistemului Ministerului Afacerilor Interne în anii 2019-2020

La ora 11:00 – Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova și singura casă autorizată de pariuri sportive din Moldova, 7777.md prezintă informații despre suportul financiar oferit Mișcării Olimpice din Moldova

La ora 11:00 – Suicidul poate fi prevenit!  Conferința de presă cu tema „Crește gradul de implicare voluntară în prevenirea suicidului a cetățenilor R. Moldova din țară și din diasporă”

La ora  12:15 – Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Chișinău va susține o conferință de presă

La ora 14:00 – Curtea de Conturi examinează auditul rapoartelor financiare ale Proiectului „Reforma învățământului în Moldova” încheiate la 31 decembrie 2020

La ora 15:00 – Un workshop organizat de „Expert-Grup” cu genericul „Behavioral Insights on Promotion of Mass Vaccination against COVID-19”

Realitatea Live

26 Mai 2022, 19:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Victoria Laur
26 Mai 2022, 19:24 // În Lume //  Victoria Laur

Organizațiile cecene care pledează pentru drepturile omului și blogherii locali anunță că bărbații din regiune ar fi răpiți pentru a fi trimiși în Ucraina. Aceștia sunt nevoiți să semneze un contrat, iar în caz contrat se folosesc amenințări cu închisoarea.

În închisorile ilegale din regiune ar fi ținute sute de persoane, notează RFE. Asociația pentru drepturile omului „Vayfond” a declarat că recent a primit zeci de apeluri de la locuitorii Ceceniei, care au anunțat că sunt forțați să meargă la război. Printre cei forțați să devină voluntari se numără și persoanele cu dizabilități sau funcționari.

„Ei și familiile lor sunt amenințați, obligându-i să semneze actele. Deși nu au vrut categoric să meargă la război, este împotriva voinței lor. Mai mult, în caz de vătămare sau deces, în acte sunt indicate sume extrem de mici, nu cele pe care le anunță propaganda”, afirmă reprezentanții organizației.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Deși există mai multe cazuri, puține persoane cer ajutor organizațiilor care se ocupă de protecția drepturilor omului. Între timp, liderul regiunii, Ramzan Kadîrov, publică regulat imagini în care arată cum trimite soldații la luptă și se laudă pe rețelele de socializare cu „succesele” lor, deși mărturiile localnicilor ucraineni indică faptul că aceștia comit atrocități.

Mai mult, conform spionajului britanic, Kadîrov ar fi cel care controlează personal desfășurarea trupelor. Totodată, vărul lui ar fi fost trimis în Mariupol, unde are lor de comandant militar.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală