Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Află unde își petrec vacanțele liderii europeni. Ei respectă propriile reguli privind restricțiile?

12 Aug. 2021, 22:48
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
12 Aug. 2021, 22:48 // În Lume //  Cristina Vlah

În contextul situației pandemice din lume, restricțiile de circulație sunt impuse tuturor cetățenilor, pentru a preveni cât mai mult răspândirea virusului de tip Covid-19. În acest sens, vacanțele de vară au devenit o adevărată provocare pentru cetățeni, dar mai ales pentru liderii, care preferă călătorii în țări îndepărtate. În acest sens, publicația Euronews a realizat un reportaj cu privire la vacanțele liderilor europeni, informează Realitatea.md.

Premierul Boris Johnson, UK

Primul ministru al Regatului Unit al Marii Britanii, alături de soția sa însărcinată și fiul lor, au decis să rămână în Marea Britanie pe durata vacanței. Ei au ales să se odihnească într-o locație frumoasă, pe peninsula Applecross, Scoția.

Primul ministru al Spaniei, Pedro Sánchez

Șeful Executivului de la Madrid, Pedro Sanchez, a ales să-și petreacă vacanța de vară într-un hotel de pe insulele Canare. De asemenea, el a vizitat castelul Palacio de las Marismillas, Coto de Doñana, Sudul Spaniei. În vacanță el a plecat cu soția sa, Begoña Gomez, și fiicele lor, Carlota și Ainhoa. În călătorie a fost luat și cățelul familiei, pe nume Turca.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella

Președintele italian a ales în acest an să-și petreacă vacanța de vară la Ferragosto. Șeful statului Italiei în acest an marchează vârsta de 80 de ani, a fost în vizită în Sardinia, la fel ca și în anii 2018 și în 2019. Excepție a făcut doar anul 2020, când a petrecut câteva zile în Castelporziano, nu departe de Roma, sacrificându-și vacanța din Sardinia.

Președintele Franței, Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, s-au odihnit pe Coasta de Azur, în această vară. Cei doi au fost surprinși de jurnaliști bronzându-se pe o barcă, lângă insula Porquerolles. Ei au petrecut timpul la reședința de stat Fort de Brégançon, unde și fostul președinte francez Charles de Gaulle s-a odihnit în 1968.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Deocamdată nu este clar unde Angela Merkel își va petrece vacanța, deoarece în această toamnă ea își încheie mandatul. Dar anterior, demnitara spunea că vrea să viziteze Marea Britanie și SUA, pentru a purta niște discuții cu Boris Johnson și Joe Biden.  În anii precedenți, Angela Merkel fusese în vacanță în munții Alpi.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

În luna martie a acestui an, Vladimir Putin, alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au petrecut o vacanță în Siberia. În pozele apărute în presă, Putin conducând un ATV prin locuri împădurite și traversând un pod de frânghii. De asemenea, el deseori apare în fotografii pescuind sau vânând.  Frecvent, șeful Kremlinului vizitează Vila Sellgren, construită pe o insulă la o mică depărtare de frontiera cu Finlanda. Se spune că acolo este un bazin cu apă, suflat cu aur și un salon SPA, unde sunt gravate inițialele lui Vladimir Putin.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

Potrivit unor imagini apărute în presă, președintele turc s-ar fi odihnit într-un palat de 85 mii de metri pătrați, cu cinci edificii și un bazin acvatic cu plajă artificială, de pe lângă Marmaris.

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa

Șeful statului portughez a petrecut ceva timp în Madeira, o insulă autonomă din Oceanul Atlantic, de ziua Portugaliei, în iunie. Acolo el a ținut un discurs în fața militarilor pregătiți pentru paradă.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 09:57 // Societate //  Valentina Buză

Moarte tragică pentru un bărbat în vârstă de 33 de ani din Rezina. Acesta a decedat după ce a pierdut controlul asupra ghidajului și s-a tamponat într-un obstacol. Potrivit informațiilor, impactul s-a produs ieri seara în jurul orei 22:10.

Urmare a informației telefonice care a parvenit în Serviciul Gardă a IP Rezina, la fața locului s-a deplasat grupa operativă.

„Cu apel telefonic s-a adresat un tânăr care a comunicat că pe strada centrală a satului Cinişeuţi, raionul Rezina, a depistat o persoană însângerată, care a căzut jos la sol de pe o motoretă”, spune poliția.

Astfel, conform informațiilor, s-a constatat că bărbatul conducea pe strada centrală a satului Cinişeuţi fără a deține permis de conducere sau dovada înlocuitoare cu drept de circulație, a motoretei de model „Alpha”.

„În timpul deplasării din motive necunoscute a pierdut controlul asupra ghidajului și s-a tamponat într-un pilon de beton armat de electricitate, după care a căzut pe traseu”.

În urma traumelor primite, acesta a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii tragediei.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău