Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Agenția de Investiții a organizat a treia ediție Moldova Real Estate Forum

19 Sept. 2023, 11:03
 // Categoria: Economie // Autor:  Stela Trifan
19 Sept. 2023, 11:03 // Economie //  Stela Trifan

Cea de-a treia ediție a Forumului dedicat sectorului imobiliar din R.Moldova, Real Estate Forum 2023 a reunit reprezentanți ai autorităților publice, ai companiilor din domeniul imobiliar, investitorilor străini și partenerilor de dezvoltare. Discuțiile s-au axat pe tendințele sectorului imobiliar nerezidențial, oportunitățile și provocările din domeniu.

Sectorul imobiliar nerezidențial este unul cu un înalt potențial de dezvoltare, cererea fiind în continuă creștere în ultimii ani. Spekearii locali și internaționali au explorat diverse subdomenii ale sectorului, precum spațiile industriale, infrastructurale, logistice și de birouri, evidențiind potențialul atractiv al Moldovei ca destinație investițională.
Totodată, Real Estate Forum 2023 a oferit o oportunitate pentru participanți să descopere detalii esențiale și opțiuni de relocare, precum și despre modul în care sectorul imobilar poate contribui la creșterea economică a țării. Forumul este platforma de interacțiune între comunitatea de afaceri, instituțiile de stat, autoritățile locale, investitori și finanțatori.

„Evenimentul este unic de acest fel din țară, abordând situația pe piața imobiliară și cel mai important rol al acestuia este să creeze conexiuni și să ofere posibilitatea de a stabili parteneriate. Am adus la o masă de discuții toate părțile relevante la nivel local și regional, așa încât forumul să poarte și o încărcătură practică, nu doar teoretică, ducând la stabilirea unor întâlniri ulterioare, agrearea unor tranzacții, semnarea unor contracte”, susține Ion Iordachi, Director general adjunct al Agenției de Investiții.

„Imobiliarele non-rezidențiale au un rol foarte important, căci pentru a implementa idei și inițiative, oamenii au nevoie de spațiu pentru a interacționa, a munci și a genera rezultat în beneficiul companiilor dar și al întregii economii. Deși imobilele non-rezidențiale constituie doar 25 % din piață, am putut urmări în ultimii ani o creștere substanțială, de 4 % anual, iar potențialul de creștere este și mai mare. Agenda noastră de reforme și eforturile de a crea spațiu și libertate care să permită afacerilor mici și mari să se dezvolte, contribuie și la creșterea cererii pentru „case pentru afaceri” așa cum îmi place să le numesc. Ceea ce înseamnă că în următorii ani, creșterea anuală a sectorului, ar putea să fie mare decât 4 %”, a declarat în discursul său din cadrul evenimentului Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Evenimentul a fost conceput și organizat al treilea an la rând de către Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Puteți urmări evenimentul aici: https://fb.watch/n8VGW6ZA8a/.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 11:59
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2023, 11:59 // Actualitate //  Realitatea.md

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină organizarea spectacolului „Revenire la Rădăcini”, dedicat aniversării celor 30 de ani de activitate a Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 10.30, la Palatul Republicii din Chișinău.

„Cu această ocazie, vor avea loc: recitaluri muzicale susținute de Ioana Căpraru, Mariana Dobzeu, Ansamblul etnofolcloric „Romanița” din Chișinău, Formația Folclorică „Mocănașii” din Slobozia Mare, Formația Folclorică „Haiducii” din Rezina și Formația folclorică „Ciobănaș de la miori” din Parcova; o expoziție tematică amenajată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și prezentarea noului vizual al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova”, anunță organizatorii.

La cei 30 de ani de la înființare, UMP are peste 400 de membri – meșteri populari din Republica Moldova și România.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Uniunea desfășoară o bogată activitate de promovare și valorificare a artei tradiționale românești prin intermediul participării la diferite expoziții și târguri de profil, a organizării de workshopuri tradiționale și a încurajării schimburilor de experiență și a colaborărilor dintre artizanii de pe ambele maluri ale Prutului.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală