Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Ai falsificat un certificat de vaccin anti COVID, dar te-ai îmbolnăvit sau vrei să te vaccinezi? Sfatul Alei Nemerenco

27 Oct. 2021, 12:50
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
27 Oct. 2021, 12:50 // Actualitate //  Petru Cosoi

Ministra Sănătății Ala Nemerenco informează că autoritățile identifică tot mai des cazuri de certificate de vaccinare anti COVID false. Documentele false sunt depistate sub diverse forme, fie la intrarea în țară, fie acest lucru îl dezvăluie chiar pacienții atunci când ajung într-o stare critică la terapie intensivă.

Întrebarea este ce faci dacă deții un certificat fals care indică că ești vaccinat, dar în realitate serul nu ți-a fost administrat?

„Cu referire la întrebare ce facem cu acel grup de cetățeni. Îi așteptăm la noi să găsim o soluție. Deocamdată, la noi nu s-a adresat nimeni. Îi invităm să vină cu recunoașterea faptului că au făcut acest lucru, eu cred că este mult mai important să fie vaccinați și să fie sănătoși. Voi încerca să identificăm careva soluții. Probabil nu vor dori să toarne lucrătorii medical care au participat în acest proces și nu vor îndrăznit să vină. Eu doresc să-i chem, să-i invit să se apropie de medici, nu de mine personal, ca împreună să găsim o soluție. Avem foarte multe cazuri pe care ni le relatează medicii de la terapie intensivă în care pacienții aflați în stare foarte gravă recunosc că dețin un certificat fals”, a declarat Ala Nemerenco.

Realitatea.md amintește că Ala Nemerenco a declarat miercuri, 27 octombrie, că Republica Moldova luptă cu un fenomen destul de grav: falsa vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit ministrei, dacă anterior existau certificate veritabile, însă în realitate vaccinul nu se administra, acesta lua calea chiuvetei, în prezent se atestă un fenomen de falsificare totală a certificatelor. Mai mult decât atât, șefa ministerului Sănătății anunță că cei care apelează la ilegalități se dau de gol la intrarea sau ieșirea din țară.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală