Curs valutar
 • EUR
  21.5040
  -0.0939%
 • USD
  17.6965
  0.0458%
 • RUB
  0.2471
  0.8499%
 • RON
  4.3712
  -0.032%
 • UAH
  0.6549
  0.3817%

Albișoara, din nou în renovare din contul agentului economic! Ce spun autoritățile și care sunt cauzele intervențiilor

08 Iun. 2021, 16:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
08 Iun. 2021, 16:00 // Actualitate //  Petru Cosoi

La mai puțin de un an de zile de la startul lucrărilor de renovare a străzii Albișoara din sectorul Rîșcani al Capitalei și finalizarea acestora la sfârșitul anului 2020, antreprenorul care a executat lucrările a revenit pe stradă. Se întâmplă după ce au fost depistate unele nereguli. Astfel, în prezent agentul economic îndeplinește lucrări pe tronsonul Petru Rareș – Mihai Viteazul.

Administrația de Stat a Drumurilor a precizat pentru Realitatea.md că este vorba despre intervenția pe o porțiune de aproximativ 3000 de metri pătrați, iar lucrările vor dura 1-2 zile.

În ianuarie 2021, antreprenorul a notificat ASD că este gata pentru a prezenta obiectul pentru recepție la încheierea lucrărilor. În legătură cu sezonul de iarnă, noi am amânat recepția până la finele lunii martie. În rezultatul examinării în luna martie a stării lucrărilor executate s-au depistat mai multe neconformități ce țin de îmbrăcămintea rutieră, calitatea startului de uzură din beton asfaltic și marcajul rutier. Aceste lucrări aveau un șir de neconformități care nu erau compatibile cu noțiunea de recepție și recepția a fost amânată. Notificările de remediere au fost transmise antreprenorului, care din cauza timpului nefavorabil nu a avut posibilitatea să execute lucrările pentru a prezenta repetat la recepție obiectivele. La moment se execută lucrări de remediere a stratului de uzură degradat din cauza umidității. Este vorba despre accesele laterale pe unde curge apa și nu se capta corespunzător, a declarat pentru Realitatea.md Drucec Ion, director adjunct la Administrația de Stat a Drumurilor.

Directorul adjunct al ASD precizează că frezarea celor 3000 de metri pătrați a fost stabilită în decursul săptămânii trecute cu reprezentanții primăriei Chișinău.

Antreprenorul a promis că odată ce timpul va fi favorabil, se vor executa lucrurile de remediere. De asemena, va fi remediat marcajul cu termoplast, în special la trecerile de pietoni. Odată ce aceste lucrări vor fi finalizate, comisia se va întruni din nou pentru ca obiectul să fie supus recepției.

Potrivit infomațiilor, comisia este formată din reprezentanții antreprenorului, Administrația de Stat a Drumurilor și Primăria Municipiului Chișinău.

După ce va fi semnat actul de recepție de către comisie, obiectul se va afla în garanție încă un an. În cazul în care pe parcursul celor 12 luni de la prima recepție se vor depista neconformități, agentul economic va realiza lucrările din cont propriu. Ulterior, peste un an, obiectul va fi supus recepției finale, a adăugat directorul adjunct la Administrația de Stat a Drumurilor, Ion Druceac.

De menționat că toate cheltuielile pentru remedierea neconformităților vor fi suportate de către agentul economic.

Realitatea.md amintește că reparația străzii Albișoara a început la data de 4 august 2020, iar proiectul a presupus asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului public stradal, a rețelelor de apeduct și termoficare, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare. De asemenea, a fost curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 20:24
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
14 Iun. 2021, 20:24 // Alegeri //  Cristina Vlah

Experții în domeniul monitoringului electoral sunt de părere că deschiderea celor trei secții de votare în stânga Nistrului sunt doar o testare a modului, în care vor avea loc alegerile din 11 iulie în acele regiuni, informează Realitatea.md.

O asemenea opinie a fost exprimată de către expertul Watchdog, Valeriu Pașa, care afirmă că miza ar fi obținerea câtor mai multe voturi pentru PSRM. „Aceste trei secții vor fi doar o testare, pentru că la următorul scrutin pot fi acolo deschise 90 de secții de votare. Și asta ei un pic au împins limita de jos. Miza majoră este aducerea organizată a alegătorilor”, a declarat Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Acest lucru este susținut și de către directoarea programului Societate Civilă și Democrație din cadrul CRJM, Sorina Macrinici. Ea consideră că CEC în mod intenționat nu dorește să adopte o decizie, care ar pedepsi mai dur aducerea organizată a alegătorilor și asta pentru că CEC ar fi influențat politic.

Valeriu Pașa a mai adăugat că din acest lucru va avea de beneficiat PSRM, pentru că ministrul interimar de interne, Pavel Voicu, ar fi activat în sectoarele de poliție din acele localități și ar cunoaște multe lucruri din interior. „Pavel Voicu este în strânsă legătură cu PSRM și asta le va aduce câteva mii de voturi în plus”, a menționat Pașa.

Amintim, că pentru alegerile din 11 iulie CEC a decis să deschidă trei secții de votare: 1 în comuna Corjova din raionul Dubăsari; și 2 în municipiul Bender, zone care sunt mai puțin controlate de autoritățile de la Chișinău. În același timp, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului s-a decis organizarea a 44 secții de votare, doar că acestea vor fi situate pe teritoriul controlat de organele de drept constituționale ale țării noastre.

 
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU