Curs valutar
 • EUR
  21.3017
  0.5075%
 • USD
  18.0638
  0.3299%
 • RUB
  0.2447
  1.0217%
 • RON
  4.3265
  0.5455%
 • UAH
  0.6646
  0.5567%

Alegerile din Găgăuzia „puse pe STOP” din cauza stării de urgență

02 Apr. 2021, 09:28
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Petru Beregoi
02 Apr. 2021, 09:28 // Uncategorized //  Petru Beregoi

Campania electorală pentru alegerea deputaților Adunării Populare din Găgăuzia este suspendată de la 1 aprilie până la 30 mai curent, cât timp este instaurată starea de urgență în întreaga țară, gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, Această decizie a fost adoptată de Comisia pentru Situații de Urgență din Găgăuzia în legătură cu introducerea stării de urgență în Republica Moldova timp de 60 de zile și ca răspuns la declarația președintelui Adunării Naționale privind clarificarea procedurii pentru alegerile programate pentru 16 mai.

Decizia Comisiei pentru Situații de Urgență din Găgăuzia prevede că, CEC din regiune va continua campania electorală după expirarea stării de urgență instaurată.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală trebuie să stabilească ziua votului pentru alegerile Adunării Populare din regiune, luând în considerare timpul campaniei electorale începute și timpul necesar finalizării acesteia, cu respectarea drepturilor egale pentru toți candidații electorali.

Membrii CEC trebuie, totodată, să alinieze planul calendaristic și alte reglementări la rezoluția Consiliului pentru situații de urgență.

Precizăm că, Igor Dodon, la 30 martie curent a venit cu solicitarea ca alegerile din Găgăuzia să fie amânate, iar ieri, coincidență sau nu, autoritățile din Găgăuzia au anunțat că amână desfășurarea alegerilor.

Alegerile parlamentare din Adunarea Populară din Găgăuzia erau programate pentru 16 mai.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 21:18
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 21:18 // Sci-tech //  Valentina Buză

Instagram este o platformă foarte populară, având la nivel mondial peste 1 miliard de utilizatori. Acest lucru arată că de multe ori, urmărim persoane din alte țări, ale căror limbi nu le știm, astfel că ne este greu să înțelegem anumite mesaje. Instagram vine însă cu schimbarea mult așteptată pentru utilizatorii care întâmpină o astfel de situație.

Șansele sunt foarte mari să vedem stories care nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Acest lucru ne-ar putea determina să nu înțelegem mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru noi. Până aum, ceea ce trebuia să facem era să ieșim din aplicație și să încercăm să traducem „ce a vrut să spună autorul”.

Acum însă, nu mai este necesar acest lucru. De ce? Pentru că Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Cum funcționează schimbarea din cadrul Instagram

Poate te întrebi cum anume funcționeză noua opțiune din cadrul uneia dintre aplicațiile tale favorite. Ei bine, când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul „Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Odată cu lansarea aceste opțiuni, funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

Totuși, este un pas spre a face Instagram cât mai interesant și totodată de ajutor pentru utilizatorii săi. Oamenii pot profita, de asemenea, de funcția de subtitrare automată adăugată recent de Instagram pentru a depăși limita de traducere actuală.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid