Curs valutar
 • EUR
  19.3379
  0.0915%
 • USD
  18.1815
  0.2129%
 • RUB
  0.1891
  0.1586%
 • RON
  3.8930
  0.1567%
 • UAH
  0.4923
  0.2234%

(VIDEO) Adunarea Populară a Găgăuziei a anulat data alegerilor în regiune

03 Feb. 2021, 13:38
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Cosoi
03 Feb. 2021, 13:38 // Alegeri //  Petru Cosoi

Alegerile „parlamentare” în cadrul Adunării Populare din Găgăuzia, preconizate pentru data de 4 aprilie curent au fost anulate astăzi de către deputații Adunării, după ce nu au ajuns la un consens în privința alegerii membrilor Comisiei Electorale din regiune.

La ședința de astăzi a Adunării Parlamentare, deputații regiunii urmau să numească 4 membri ai Comisiei Electorale, trei reprezentanți ai Comitetului Executiv și un reprezentant al instanțelor judecătorești, fapt ce nu s-a reușit.

Deputatul Adunării, Serghei Cimpoieș a declarat în cadrul ședinței că a apărut o coliziune în procesul organizării alegerilor, „mărul discordiei” fiind noua componență a Comisiei Electorale, fapt ce a dus la imposibilitatea ca instituția să înceapă pregătirile pentru alegerile din teritoriu. Acesta mai afirmă că, potrivit legislației campania electorală ar fi trebuit să înceapă astăzi, 3 februarie.

„Astăzi trebuie să anulăm decretul din 18 decembrie privind numirea alegerilor pentru Adunarea Națională pentru 4 aprilie”, a sugerat Cimpoieș.

Revenind în sală după o pauză, deputații au votat anularea datei alegerilor, scrie gagauzinfo.md.

Deputatul Grigori Dulgher a propus amânarea alegerilor până la 11 aprilie, însă doar 8 deputați au votat pentru o astfel de inițiativă. Deputații vor reveni la numirea unei noi date electorale și la aprobarea noii componențe a Comisiei Electorale la următoarea ședință.

Realitatea Live

25 Sept. 2023, 20:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
25 Sept. 2023, 20:35 // În Lume //  Ursu Ana

Ar fi furat cantități importante de aur, argint și alte metale prețioase din sistemele de apărare antiaeriană care fuseseră trimise într-o fabrică pentru reparații din Ucraina. Este vorba de fostul manager al unei uzine din industria apărării din Lvov.

Anunțul a fost făcute de către Serviciul de presă al Biroului de Securitate Economică al Ucrainei, Serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (FDB) și Serviciul de presă al Procuraturii Generale ucrainene FSB a precizat că suspectul este fostul șef al unei întreprinderi strategice din industria de apărare din Ucraina, scrie Ukrainska Pravda.

Serviciile speciale ucrainene dețin informații potrivit cărora, până la începutul anului 2022, acesta ar fi dat instrucțiuni “nejustificate” subordonaților săi pentru a demonta sistemele de apărare antiaeriană care fuseseră aduse la fabrică pentru reparații și modernizări. Apoi acesta ar fi furat piesele „dezafectate” care conțineau metale prețioase.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Biroul de Securitate Economică al Ucrainei a precizat că produsele vizate erau bancuri de testare, unități de producție neterminate și componente. Aliajul conținea aproximativ 2 kilograme de aur, 23 de kilograme de argint, 102 grame de platină, 65 grame de paladiu și 15 grame de rodiu. Biroul Procurorului General a adăugat că aceste materiale sunt utilizate pentru fabricarea de echipamente radio cu destinație specială pentru controlul sistemelor de apărare antiaeriană.

Statul ucrainean ar fi suferit un prejudiciu total în valoare de 2,4 milioane grive în urma acestei scheme de delapidare.

Fostul manager a fost înștiințat că este suspectat că și-a însușit bunuri făcând abuz de poziția sa oficială, infracțiune care, potrivit Codului penal al Ucrainei, prevede o pedeapsă de 7-12 ani de închisoare și confiscarea bunurilor. Ancheta preliminară este în desfășurare, iar identitatea tuturor persoanelor implicate în această schemă de deturnare urmează să fie stabilită. FSB verifică, de asemenea, informațiile conform cărora fostul manager lucra cu serviciile secrete rusești.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală