Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Ambasadorul Moldovei la Moscova Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „majorității” la funcția de premier

18 Mart. 2021, 11:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
18 Mart. 2021, 11:16 // Politica //  Maxim Pulber

Fostul deputat socialist, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „noii majorități parlamentare”, anunțată azi în Parlament, la funcția de premier. Cel puțin numele acestuia figurează pe mai multe canale de Telegram, chiar dacă deocamdată nu a fost făcut public oficial.

Amintim că, ieri, în cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, secretar general al PSRM, a anunțat că majoritatea parlamentară va înainta președintelui țării un nou candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței de a Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a dat citire unei declarații, prin care a informat despre „formarea unei majorități parlamentare”, pentru a susține un candidat la funcția de prim-ministru și a invit-o pe șefa statului astăzi la consultări cu partidele politice parlamentare. Asta chiar dacă, marți, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, dar și anunțul Marianei Durleșteanu privind retragerea sa din „cursă”, președintele Maia Sandu l-a desemnat la funcția de premier pe președintele fracțiunii PAS Igor Grosu.

Este de menționat că pe aceleași canale de Telegram a apărut și o listă a „noii majorități parlamentare”, în care se regăsesc numele a 53 de deputați ai PSRM, Partidului „Șor” și neafiliații din Platforma „Pentru Moldova”. De fapt, este vorba de aceiași deputați care au semnat în susținerea înaintării Marianei Durleșteanu, cu excepția deputatului Sergiu Sîrbu, care este internat în stare gravă în secția de terapie intensivă fiind infectat cu COVID-19.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
07 Mai 2021, 21:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
07 Mai 2021, 21:39 // Actualitate //  Cristina Vlah

Cetățenii Republicii Moldova, care și-au propus să călătorească în următoarele zile, ar trebui să cunoască situația din țara gazdă referitor la starea pandemică. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu unele informații actualizate, informează Realitatea.md.

De exemplu, în România este prelungită starea de alertă pe întreg teritoriul țării, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 22 din 8 aprilie 2021 a Comitetului National pentru Situații de Urgență.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina se păstrează regimul de carantină adaptivă până la data de 30 iunie, astfel că cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Cei, care doresc să plece în vacanțe în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că pot prezenta documente, care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19 sau un act privind testul PCR la virusul de tip SARS-COV2.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta informațiile accesând aici.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile