Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Ambasadorul Moldovei la Moscova Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „majorității” la funcția de premier

18 Mart. 2021, 11:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Maxim Pulber
18 Mart. 2021, 11:16 // Politica //  Maxim Pulber

Fostul deputat socialist, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „noii majorități parlamentare”, anunțată azi în Parlament, la funcția de premier. Cel puțin numele acestuia figurează pe mai multe canale de Telegram, chiar dacă deocamdată nu a fost făcut public oficial.

Amintim că, ieri, în cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, secretar general al PSRM, a anunțat că majoritatea parlamentară va înainta președintelui țării un nou candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței de a Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a dat citire unei declarații, prin care a informat despre „formarea unei majorități parlamentare”, pentru a susține un candidat la funcția de prim-ministru și a invit-o pe șefa statului astăzi la consultări cu partidele politice parlamentare. Asta chiar dacă, marți, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, dar și anunțul Marianei Durleșteanu privind retragerea sa din „cursă”, președintele Maia Sandu l-a desemnat la funcția de premier pe președintele fracțiunii PAS Igor Grosu.

Este de menționat că pe aceleași canale de Telegram a apărut și o listă a „noii majorități parlamentare”, în care se regăsesc numele a 53 de deputați ai PSRM, Partidului „Șor” și neafiliații din Platforma „Pentru Moldova”. De fapt, este vorba de aceiași deputați care au semnat în susținerea înaintării Marianei Durleșteanu, cu excepția deputatului Sergiu Sîrbu, care este internat în stare gravă în secția de terapie intensivă fiind infectat cu COVID-19.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 17:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 17:24 // Actualitate //  Realitatea.md

Aproximativ 20 de participanţi din mai multe judeţe vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari, care va avea loc între 12 şi 15 august în centrul municipiului Târgu Jiu, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, Daniela Gapşea.

Potrivit acesteia, cei aproximativ 20 de meşteri sunt din Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Dolj, Maramureş, Argeş, Cluj, Alba, Republica Moldova, Suceava, Bucureşti şi Gorj.

De joi, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, organizează ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari din România. Dacă anul trecut creaţiile meşterilor din Curtea de Argeş, Dolj, Vâlcea şi Gorj au putut fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în faţa publicului din cauza pandemiei create de noul coronavirus, acum ne putem cumpăra ce ne dorim de la meşteri, direct din centrul municipiului Târgu Jiu. Şi poate cel mai important pentru unii dintre noi, mergem la aceste târguri nu doar să cumpărăm ceva deosebit, ci pentru a vorbi cu oamenii care încearcă să ducă tradiţia mai departe. Între 12-15 august, la căsuţele din centrul municipiului Târgu Jiu găsim obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească. Costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele, a spus Daniela Gapşea.

Ea a adăugat că deschiderea târgului meşterilor populari olteni va avea loc vineri, la 10,30, în centrul municipiului Târgu Jiu.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate