Curs valutar
 • EUR
  20.3353
  0.0984%
 • USD
  17.4725
  0.1156%
 • RUB
  0.2490
  1.4458%
 • RON
  4.1113
  0.1192%
 • UAH
  0.6648
  0.1203%

Ambasadorul Moldovei la Moscova Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „majorității” la funcția de premier

18 Mart. 2021, 11:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
18 Mart. 2021, 11:16 // Politica //  Realitatea.md

Fostul deputat socialist, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Vladimir Golovatiuc ar fi candidatul „noii majorități parlamentare”, anunțată azi în Parlament, la funcția de premier. Cel puțin numele acestuia figurează pe mai multe canale de Telegram, chiar dacă deocamdată nu a fost făcut public oficial.

Amintim că, ieri, în cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, secretar general al PSRM, a anunțat că majoritatea parlamentară va înainta președintelui țării un nou candidat la funcția de prim-ministru.

În debutul ședinței de a Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a dat citire unei declarații, prin care a informat despre „formarea unei majorități parlamentare”, pentru a susține un candidat la funcția de prim-ministru și a invit-o pe șefa statului astăzi la consultări cu partidele politice parlamentare. Asta chiar dacă, marți, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, dar și anunțul Marianei Durleșteanu privind retragerea sa din „cursă”, președintele Maia Sandu l-a desemnat la funcția de premier pe președintele fracțiunii PAS Igor Grosu.

Este de menționat că pe aceleași canale de Telegram a apărut și o listă a „noii majorități parlamentare”, în care se regăsesc numele a 53 de deputați ai PSRM, Partidului „Șor” și neafiliații din Platforma „Pentru Moldova”. De fapt, este vorba de aceiași deputați care au semnat în susținerea înaintării Marianei Durleșteanu, cu excepția deputatului Sergiu Sîrbu, care este internat în stare gravă în secția de terapie intensivă fiind infectat cu COVID-19.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 20:23
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Oct. 2021, 20:23 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

O explozie produsă, aparent, în urma unei scurgeri de gaze, a distrus o parte dintr-un bloc de apartamente cu cinci etaje în oraşul Naberejnîe Celnî (Republica Tatarstan), situat la 930 km de Moscova, au anunţat luni serviciile de urgenţă ruse. Conform datelor preliminare, gazul a explodat într-un apartament de la etajul al patrulea, din cauza încălcării regulilor de funcționare a echipamentelor de gaz. Cel puțin patru persoane au fost rănite.

Explozia a avut loc într-unul dintre apartamentele de la etajul patru. Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, șase apartamente au fost distruse. Etajele sunt deteriorate.

Printre victime se numără și doi copii născuți în 2004 și 2010. 

Mai multe persoane se află sunt sub dărâmături. Potrivit serviciilor de urgență, aceștia sunt în viață.

În urma exploziei, fragmente de la ferestre sparte și din structurile din beton ale casei s-au împrăștiat pe câteva zeci de metri. Mai multe mașini parcate în apropierea casei au fost avariate.

Totodată, salvatorii au evacuat 32 de locuitori. Comisia de anchetă a deschis un dosar penal.

Reprezentanții tuturor serviciilor operaționale lucrează la locul situației de urgență.

Imagini video difuzate pe social media arată acoperişul şi o parte din cele două etaje superioare prăbuşindu-se, în timp ce lumini mai sunt încă aprinse în alte apartamente din clădire. 

Exploziile în urma scurgerilor de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza infrastructurii învechite şi a reglementărilor precare de siguranţă.

 

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”