Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Ambasadorul UE dezvăluie secretele liderilor europeni, după Summitul de la Bulboaca: „Am auzit de la mai mulți…”

02 Iun. 2023, 19:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
02 Iun. 2023, 19:32 // Politica //  Elena Putregai

„Dragi moldoveni, vă mulțumesc foarte mult pentru ospitalitatea cu care ați găzduit Europa – atât de mulți lideri europeni – în ultimele două zile!”. Așa și-a început mesajul șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, despre Summitul Comunității Politice Europene (CPE) din 1 iunie 2023 de la Bulboaca.

„Ieri Moldova a fost într-adevăr centrul Europei. 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE, s-au simțit ca acasă la Bulboaca. Am auzit de la mai mulți dintre ei o mare admirație pentru buna organizare a evenimentului, despre drumul pitoresc spre Bulboaca și despre Castelul Mimi”, a scris diplomatul.

În opinia sa, Summitul CPE a fost organizat impecabil și „a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană, care poate face lucrurile la cele mai înalte standarde”.

„Am văzut în practică determinarea și concentrarea tuturor pentru a asigura un eveniment perfect. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment important, care va rămâne ca reper pentru următoarele summit-uri ale CPE. Și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Moldova mai aproape de UE. Sunt sigur că veți fi la fel de hotărâți în activitatea dumneavoastră de integrare europeană ca și în pregătirea reuniunii CPE”, a conchis ambasadorul.

Amintim că Summitul CPE 2023 a avut loc în localitatea Bulboaca. Au participat 48 de președinți de stat, premieri și înalți demnitari ai Uniunii Europene. Acest eveniment a făcut ca Republica Moldova să beneficieze de o vizibilitate fără precedent pe plan internațional, aproape 700 de jurnaliști relatând în timp real de la fața locului.

FOTO Ultima delegație participantă la Summit a plecat din Moldova. Află care-i

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală