Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

An productiv pentru directorul SIS. În 2020 și-a cumpărat un apartament și automobil. I-a permis salariul acest lux?

21 Apr. 2021, 12:04
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
21 Apr. 2021, 12:04 // Societate //  Petru Beregoi

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, și procurat pe parcursul anului trecut un apartament și o mașină nouă, în timp ce salariul lunar al acestuia ajunge la 29 500 de lei.

Potrivit datelor prezentate în declarația de avere și interese personale, depusă de Esaulenco, la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2020, salariul ridicat pe parcursul anului trecut de către acesta se ridică la 353 983 de lei, adică circa 29 500 de lei, precum și o îndemnizație obținută de la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Alexandr Esaulenco mai scrie în declarație că, în 2020 a vândut un autoturism cu 36 de mii de lei, iar membrii familiei sale (Cotisev Dorin, Cotisev Tatiana) la fel ar fi înstrăinat un bun imobil contra sumei de 911 678 de lei, fără a indica despre ce bun este vorba.

Directorul SIS indică anul trecut achiziționarea unui apartament cu o suprafață totală de 86 de metri pătrați, fără a indica cât a achitat pentru el. De asemenea, Esaulenco a cumpărat anul trecut și un nou automobil – Skoda Kodiaq, anul fabricației 2020, pentru care urmează să achite 34 850 de mii de euro, deoarece a fost procurat în leasing. Prețul urmează să fie restituit integral în 2025.

Alexandr Esaulenco are cotă-parte la trei întreprinderi și este fondatorul unui SRL. Directorul SIS deține în posesie și un teren moștenit.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:38
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 16:38 // Actualitate //  Realitatea.md

Permisele de conducere a cetățenilor Republicii Moldova ar putea fi recunoscute în Ungaria și viceversa. De asemenea, cele două țări discută depsre reluarea rutei de zbor pe traseul Chișinău-Budapesta. Anunțul a fost făcut vineri, 17 septembrie, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în urm unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită la Chișinău. Conferința a fost transmisă în direct de către RLIVE.MD și RLIVE TV.

De asemenea, Ungaria ne va ajuta cu fortificarea și expertiză în domeniul agrar, domeniul securității alimentare, cât și a gestionării finanțelor publice prin trimiterea a două experți în structurile noastre publice. Acești experți ne vor ajuta să fortifică mi instituțiile statului în Republica Moldova și îmbunătățirea performanței acestora instituții”, a declarat Nicu Popescu, 

Am discutat și mai multe oportunități de cooperare care pot fi finanțate prin intermediul unei bănci. Ne vom concentra pe oportunități de finanțarea unor proiecte de infrastructură, aprovizionare cu apă, modernizare a rețelelor de canalizare sau construcția unor stații de epurare a apelor, a adăugat ministrul moldovean.

Diplomatul moldovean a precizat că Republica Moldova are drept scop intensificarea unui dialogul privind fortificarea capacităților Ministerului de Externe a Republicii Moldova de a implementa o diplomație economică activă și eficientă în contextul în care ministerul de Externe maghiar are o experiență vastă în acest sens.

Am convenit să discutăm la modul foarte concret cum am putem redeschide ruta avia directă dintre Chișinău și Budapesta și să ne mișcăm foarte rapid pe semnarea unui acord privind recunoașterea reciproca permiselor de conducere, a adăugat Nicu Popescu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române