Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Agresiv și consumator de alcool! Istoria preotului din Raciula care a bătut și băgat în spital un consătean

21 Apr. 2021, 12:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Apr. 2021, 12:07 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Preotul bisericii din Răciula, raionul Călărași, Nicolae Mutu, care a băgat, acum patru zile, în spital un localnic nu este la prima abatere de la lege. Primarul localității, Maria David, susține că în cei 20 de ani de activitate, slujitorul Domnului a avut mai multe conflicte cu enoriașii, iar cazul din 17 aprilie este șocant, dar și regretabil în același timp.

Realitatea.md l-a contactat pe Nicolae Mutu pentru a afla poziția sa cu privire la incidentul produs în data de 17 aprilie, însă acesta a fost de negăsit la telefon.

Nu este pentru prima dată când Nicolae Mutu apare în vizorul opiniei publice. Despre activitatea defectuoasă a preotului, presa a mai scris și în 2018. Atunci, acesta a refuzat să înmormânteze o femeie din sat, motivând că victima a fost botezată într-o localitate vecină. Atunci, sătenii s-au plâns că slujitorul Domnului este agresiv, consumă alcool și chiar înjură enoriașii. În cele din urmă, Nicolae Mutu a mers la răposată acasă și a oficiat funeraliile. Tot în 2018, oamenii din localitate s-au mai plâns că preotul ar cere taxe prea mari de la oameni. Pentru o înmormântare acesta cerea 900 de lei, pe când în satul vecin taxa e de 500, susțineau sătenii.

Am încercat să discutăm cu reprezentanții Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Vadim Corostinschi, serviciul relații cu presa însă ne-a declarat că:

„Nu cunoaștem informații despre acest caz, nu am fost sesizați.”

Ulterior, acesta ne-a închis apelul, asta deși secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, ne-a dat asigurări că toate detaliile despre acest caz regretabil le putem afla de la Episcopia de Ungheni și Nisporeni în a cărei parohii intră și biserica din Răciula.

Între timp, bărbatul agresat de preot rămâne în continuare internat în Spitalul raional Călărași cu leziuni.

 „Pacientul este internat în secția chirurgie, viața acestuia este în afara oricărui pericol, însă primește tratament”, ne-a spus directorul instituției medicale, Silvia Bolescu.

Primarul localității Răciula ne-a mai spus că victima consumă des băuturi spirtoase, iar anterior a urmat și un tratament. Atât victima, cât și rudele acesteia nu au depus nici o sesizare la primărie.

Amintim că, un bărbat de 47 de ani din satul Răciula, raionul Călărași a ajuns, în data de 17 aprilie, în Secția Chirurgie al Spitalul raional Călărași cu fractura la picior. Despre acest caz, poliția anunță abia astăzi. Totul s-a întîmplat după ce acesta a fost agresat fizic de către preotul din sat, în vîrsta de 56 de ani.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile