Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Rușii pregătesc proteste masive în sprijinul lui Navalnîi chiar în ziua discursului anual al lui Putin

21 Apr. 2021, 12:08
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
21 Apr. 2021, 12:08 // În Lume //  Realitatea.md

Echipa criticului închis de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a cerut mobilizarea oamenilor în mai multe acțiuni de protest din toată țara chiar în ziua în care președintele Vladimir Putin își va ține discursul anual în fața întregii națiuni.

Rivalul politic al lui Putin a intrat în greva foamei deja de 21 de zile, în încercarea de a convinge autoritățile să-i permită să-și vadă propriii doctori pentru a putea fi consultat, în contextul în care acesta suferă de o serie de afecțiuni grave. Doctorii lui Navalnîi susțin că acesta „ar putea muri în orice minut” din cauza unui stop cardiac.

Președintele SUA, Joe Biden, care a impus săptămâna trecută un nou șir de sancțiuni ce vizau peste 30 de entități și oficiali din Rusia, a declarat sâmbătă că situația în care se află acum Navalnîi este „total nedreaptă și total inadecvată”.

Șeful pentru politica externă a UE, Josep Borrell, a declarat luni că blocul european consideră că autoritățile din Rusia se fac „responsabile” exclusiv pentru sănătatea lui Navalnîi.

Alexei Navalnîi a fost închis în ianuarie de îndată ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce a fost otrăvit cu agentului nervos „Novichok”. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condiționată a acuzațiilor de fraudă și delapidare din 2014, motivate politic.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală