Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Kremlin: Starea de sănătate a lui Navalnîi nu reprezintă o preocupare pentru președintele Putin

19 Apr. 2021, 17:47
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
19 Apr. 2021, 17:47 // În Lume //  Realitatea.md

Autoritățile din Rusia au răspuns astăzi îngrijorărilor manifestate de către Occident cu privire la starea de sănătate a criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi. Declarația vine în contextul în care liderii mondiali, organizațiile internaționale precum și alte entități au cerut președintelui Vladimir Putin să-i permită lui Navalnîi să fie consultat de niște specialiști, pe măsură ce doctorii acestuia au avertizat că ar putea suferi un stop cardiac în „orice minut”.

„Nu vom acorda atenție la astfel de declarații făcute de oficialii altor state”, a zis purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov. „Nu este o preocupare de care vom lua notă”.

„Starea de sănătate a condamnaților și a prizonierilor de pe teritoriul Rusiei nu poate și nu ar trebui să fie un subiect de interes pentru ei”, a adăugat el.

Peskov a mai spus că, Kremlinul nu monitorizează starea de sănătate a lui Navalnîi.

„Nu am informații despre starea de sănătate a prizonierului în cauză și, prin urmare, nu pot comenta afirmațiile referitoare la situația sa  critică sau la afecțiunile pe care le-ar putea avea”, a spus el.

„Președintele în acest caz nu poate întreprinde nicio acțiune în ceea ce privește monitorizarea sănătății deținuților”, a spus Peskov. „Toate aceste procese sunt reglementate strict de către autoritățile din cadrul închisorilor”.

Comentariile lui Peskov vin după ce președintele SUA, Joe Biden, a considerat situația lui Navalnîi „total nedreaptă” și consilierul său pentru securitate națională a avertizat cu privire la „consecințele” pe care le va suporta Rusia dacă Navalnîi va muri.

Autoritățile penitenciare ruse au declarat astăzi mai devreme, că l-au transferat pe Navalnîi într-o secție medicală din cadrul spitalului regional pentru deținuți și că va primi „terapie cu vitamine”.

 

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală