Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Antimafie „face agenda” partidelor unioniste și PAS la alegeri, cu scopul ca să slăbească puterea Blocului lui Usatîii

17 Mai 2021, 12:03
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
17 Mai 2021, 12:03 // Alegeri //  Petru Beregoi

Antimafie „face agenda” partidelor unioniste și PAS-ului la alegeri, cu scopul ca Blocul lui Usatîii să nu treacă

Mișcarea Populară Antimafie propune un plan „uragan” în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, prin care partidele unioniste să renunțe la ideea de a participa la scrutin în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), astfel încât Blocul electoral „Renato Usatîi” să nu poată avea un scor care să-i permită jonglarea deciziilor de după anticipate.

Astfel, Antimafie propune ca partidele unioniste să se retragă din cursa pentru anticipate, în folosul PAS, cu susținerea în campania electorală, iar PAS în cele din urmă ar urma să implice partidele unioniste în actul de guvernare, prin oferirea unor ministere ce ar urma să le conducă reprezentanții acestor formațiuni.

Potrivit Mișcării Antimafie, criza dată lasă un spațiu de manevră extrem de limitat tuturor partidelor politice, de la cele cu șanse electorale incontestabile până la cele cu șanse infim de mici.

„Pragul electoral de 5% ar putea arunca la coș zeci de mii de voturi ale alegătorilor pro-europeni și unioniști. Acest fapt va spori incontestabil ponderea partidei pro-ruse în viitorul Parlament. Există pericolul iminent ca un partid populist cum este Partidul Nostru, condus de un lider aventurier și cu trecut interlop, Renato Usatîi, să obțină un așa scor electoral încât președinta Maia Sandu să fie constrânsă să-l nominalizeze pentru funcția de prim-ministru fie ca exponent al unei alianțe a partidelor pro-ruse, fie a unei alianțe conjuncturale între Partidul Nostru și Partidul Acțiune și Solidaritate. Și într-un caz și în altul, statul de drept, democrația și relațiile internaționale ale Republici Moldova ar putea intra în colaps pentru un termen nelimitat”, consideră Antimafie.

Precizăm că, majoritatea forțele unioniste, la alegerile parlamentare anticipate din vară au început să se coaguleze în jurul Alianței pentru Unirea Românilor, cu excepția Partidului Unității Naționale, care din star a declarat că va participa la scrutin separat.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală