Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

„ASP va continua conlucrarea cu organele de drept”, reacția instituției după reținerile efectuate de SIS și PCCOCS

21 Iun. 2021, 17:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Iun. 2021, 17:29 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Reținerile de astăzi a celor opt persoane într-un dosar de corupție în cadrul Agenției Servicii Publice au avut loc în rezultatul Acordului interinstituțional de cooperare semnat de Agenția Servicii Publice și Serviciul de Informații și Securitate.

Despre asta anunță reprezentanții ASP.

Într-un comunicat de presă, instituția precizează că ASP va continua conlucrarea cu organele de drept în contextul contracarării acțiunilor de încălcare a drepturilor cetățenilor, depistării și prevenirii riscurilor de corupere, precum și asigurării integrităţii instituţionale.

„În cadrul Acordului interinstituțional de cooperare semnat de Agenția Servicii Publice și Serviciul de Informații și Securitate, în contextul conlucrării și acordării suportului reciproc la realizarea atribuțiilor de prevenire și contracarare a acțiunilor de încălcare a drepturilor cetățenilor, de către reprezentanții organelor de drept cu  suportul Direcției securitate a ASP a fost documentată activitatea. S-a stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidați ai examenului pentru obținerea permisului de conducere cu tehnică specială şi organizau de la distanță transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susținerea examenului auto. Pentru serviciile prestate membrii grupului criminal solicitau remunerări ilegale care variau între 500-1000 euro. Ca urmare a celor constatate, de către organele de drept s-a pornit o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 326 alin. (3) lit. b) din Codul penal”, se arată în comunicatul ASP.

Totodată, ASP amintește că la 31 decembrie 2020, de către subdiviziunile securităţii interne ale SIS și ASP, a fost reţinut în flagrant delict un cetățean moldovean, iar asupra unuia dintre beneficiari a fost depistată şi ridicată tehnica specială.

Reiterăm că procesul de susținere a  examenului practic și teoretic este asigurat cu  sistem de înregistrare audio-video. Înregistrările respective sunt utilizate atât în procesul de examinare, cât și în procedurile de contestare a rezultatelor obținute la examen, mai precizează ASP.

ULTIMĂ ORĂ! Opt persoane, reținute într-un dosar de corupție în cadrul Agenției Servicii Publice. Vizează examenul auto

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 10:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 10:23 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, ar putea fi propusă pentru funcția de șefă a Centrului Național Anticorupție. Despre aceasta comunică unele surse AGORA. Iată cum comentează parlamentara astfel de posibilitate.

„Nu știu nimic despre o astfel de propunere. Știți foarte bine că eu vreau să mă ocup de Reforma justiției. De unde am să fac Reforma justiției – de aici din Parlament, sau de la Ministerul Justiției? Evident, este o altă întrebare pe care urmează o decidem cu colegii împreună. O să examinez sau nu o astfel de propunere atunci când aceasta va veni”, spune Stamate pentru AGORA.

Menționăm că, mandatul actualului șef al CNA este valabil și ar urma să expire peste trei ani. La fel, AGORA precizează că potrivit legislației Republicii Moldova directorul CNA nu trebuie să fie membru de partid în ultimii doi ani, Stamate însă fiind membră a Partidului Acțiune și Solidaritate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate