Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Au crezut că scapă basma curată? Câțiva bărbați, chemați la „cabinet” de vameși. Iată ce au făcut

14 Oct. 2021, 09:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
14 Oct. 2021, 09:43 // Societate //  Valentina Buză

S-au prezentat la punctele de trecere a frontierei cu acte false, iar acum riscă să fie pedepsiți de lege. Vizați sunt mai mulți bărbați, depistați cu un certificat de vaccinare, un permis de conducere moldovenesc, o revizie tehnică și trei asigurări auto internaționale, toate cu semne de falsificare.

În primul caz este vorba despre un bărbat care, pentru a fi scutit de autoizolare, a prezentat polițistului de frontieră de la aeroport un certificat de vaccinare.

„La prima vedere documentul deținea toate datele și caracteristicile necesare. Verificat suplimentar s-a constatat că de fapt tânărul nu se afla în țară în ziua administrării primei doze de vaccin. Audiat, călătorul a comunicat că nu este în cunoștință de cauză refuzând să ofere detalii”.

Totodată, un permis de conducere a fost ridicat de la un conducător auto din punctul de trecere Cahul după ce a fost examinat cu tehnica din dotare și s-a consemnat unii indici neveridici.

„Actul ar fi fost eliberat de autoritățile naționale. Întrebat despre cele depistate, șoferul s-a eschivat de la careva declarații”.

Totodată, și în punctul de trecere Otaci și Tudora, polițiștii de frontieră au identificat la doi conducători auto două asigurări auto internaționale cu semne vizibile de falsificare.

Bărbații însă și-au continuat călătoria doar după ce și-au perfectat alte cărți verzi.

Încheie șirul ilegalităților un conațional al cărui mijloc de transport a fost indisponibilizat la unul din Sectoarele Direcției regionale Nord.

„Bărbatul a fost oprit în trafic în zona de frontieră de către echipa mobilă. În timpul verificărilor s-a constatat că revizia tehnică a automobilului cât și asigurarea auto internațională aveau semne clare de falsificare”.

În repercusiune, toate actele au fost ridicate și inițiate cercetări pe fiecare caz separat.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Oct. 2021, 13:01 // Politica //  Realitatea.md

Igor Dodon nu mai este deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din ziua de joi, 28 octombrie curent, odată cu constatarea vacanței mandatului la solicitarea sa. Majoritatea deputaților au votat pentru, însă deputatul PAS I. Babici a fost împotrivă. Mai mult, votul în plen s-a lăsat cu râsete.

După ce a fost prezentată solicitarea din partea lui Igor Dodon, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a supus-o votului. Nu înainte ca deputatul PAS Dumitru Alaiba să facă glume pe seama „vacanței mandatului”.

„Despre vacanță. Unde? Pe Athos? În Bahamas?”, a întrebat acesta.

Igor Grosu i-a explicat că o astfel de informație nu se deține în nota informativă prezentată pe subiect.

„Verificați dacă toate covoarele-s pe loc și toate cărțile din birou”, a continuat Dumitru Alaiba.

Cu glume s-a lăsat și faptul că un deputat PAS – I. Babici – a votat împotriva vacanței mandatului. „Cuiva o să-i lipsească. Dacă ceva o să organizăm vreo vizită pentru ca să vă puteți vedea. Sau puteți să comunicați prin porumbel”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că Igor Dodon a anunțat într-o conferință de presă că renunță la mandatul de deputat, iar a doua zi, pe data de 19 octombrie curent, a și depus în scris solicitarea în adresa Parlamentului. „Eu consider că pot fi mult mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici în afara parlamentului. Colegii mei din PSRM se vor ocupa de activitatea legislativă, eu însă am de gând să fiu mult mai activ în comunicarea cu cetățenii și să promovez mesajele Partidului Socialiștilor. Lucrul de parlamentar eu îl schimb pe un lucrul mai dinamic alături de popor, producătorii autohtoni și cu asta am de gând să mă ocup în următorii ani”, declarase atunci acesta.

Igor Dodon a intrat în Parlament, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. BCS a obținut 32 de mandate, pe când PAS – 63 – ceea ce înseamnă că au obținut majoritate parlamentară. Totodată, Partidul Șor a intrat în Parlament cu șase mandate.

Cine l-ar putea înlocui pe Dodon în Parlament? A mai fost deputat. Declarația sa de avere

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău