Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Au crezut că vor scăpa basma curată, dar vor ajunge la rece. Doi indivizi din Capitală, reținuți pentru furt

13 Iul. 2021, 10:52
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
13 Iul. 2021, 10:52 // Societate //  Valentina Buză

A furat mai multe lucruri dintr-un automobil, iar acum sunt cercetați penal de oamenii legii. Vorbim despre doi bărbați cu vârstele de 24 și 39 de ani, originari din Chișinău și Florești, au fost reținuți de ofițerii de investigație. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru circulația ilegala a drogurilor.

Potrivit informațiilor prezentate de poliție, suspecții ar fi pătruns prin acces liber în timpul nopții de 30 mai, într-un automobilul de marca „Volkswagen Transporter”, parcat pe str. Ion Neculcea, din Capitală. Prejudiciul estimat de către proprietar se ridică la 36 950 de lei.

„Bărbații au sustras o geantă în interiorul căreia se afla o armă pneumatică de model „Ataman M2R”, țeavă ghintuită calibru 5,5 mm, pe care era instalată o lunetă, pașaportul tehnic al armei, o cutie de peleți, ochelari de model „Nike”, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii”.

Ulterior, bărbații au fost reținuți și duși la inspectorat. Audiați, aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că arma au vândut-o cu 6 000 de lei. Ulterior polițiștii au stabilit persoana care a procurat arma, aceasta fiind ridicată și restituită proprietarului.

Mai mult, indivizii sunt cercetați penal pentru furt, și riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția Capitalei recomandă proprietarilor unităților de transport:

 • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
 • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
 • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
 • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
 • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
 • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile).

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 16:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 16:36 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un grup de șapte cetățeni ai Republicii Moldova vor fi repatriați din Marmaris, după ce mai multe incendii puternice au izbucnit în sudul Turciei pe litoralul Mării Mediterane. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse. 

În acest sens, MAEIE reamintește că, cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73. 

În continuare, moldovenii sunt îndemnați să respecte anunţurile autorităţilor locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate