Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Au fost și din cei care s-au opus. Un deputat PSRM afirmă că nu toți socialiștii sunt încântați de „mariajul” PSRM-PCRM

13 Mai 2021, 08:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
13 Mai 2021, 08:47 // Politica //  Petru Beregoi

Membrii Partidului Socialiștilor nu au fost toți de acord ca PSRM să formeze un bloc electoral comun cu Partidul Comuniștilor în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Declarația îi aparține deputatului PSRM, Corneliu Furculiță.

Potrivit socialistului, deși s-a ascultat toate opiniile la ședința Consiliului Republican al PSRM de ieri, care au fost atât pentru cât și împotriva formării unui bloc electoral cu PCRM la scrutinul din 11 iulie, decizia finală a fost aprobată practic unanim pentru a merge cu o listă comună a deputaților la alegeri, formată din reprezentanți PCRM-PSRM.

„La ședința Consiliului Republican au fost unii membri care s-au abținut de la vot nu pentru că au fost împotriva acestei idei, dar pentru că, probabil, nu au fost de acord cu unele aspecte”, a spus Furculiță, la un post de televiziune afiliat socialiștilor.

Amintim că, ieri Igor Dodon și Vladimir Voronin au semnat documentele ce țin de formarea unui bloc electoral comun la alegerile parlamentare anticipate dintre PSRM și PCRM, deși liderul comuniștilor, mereu l-a criticat și l-a numit de liderul PSRM „trădător” și „incompetent”, după ce în 2011 a părăsit PCRM și a aderat la PSRM.

Tot ieri, după semnarea acordului de formare a Blocului electoral PSRM-PCRM, reprezentanții celor două formațiuni au depus la CEC documentele pentru înregistrarea acestuia în campania electorală și scrutinul din 11 iulie curent.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală