Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

Au pus „pauză” pe Instagram Kids. Iată ce planifică dezvoltatorii

28 Sept. 2021, 22:30
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Cristina Vlah
28 Sept. 2021, 22:30 // Sci-tech //  Cristina Vlah

Proiectul aplicației Instagram Kids a fost pus pe pauză. Această aplicație este preconizată pentru copiii mai mici de 13 ani, iar pentru aceasta dezvoltatorii pregătesc o metodă de „Parental Control”, informează Realitatea.md.

Directorul proiectului Instagram, Adam Mosseri, a spus că noua aplicație este gândită pentru ca micuții să poată face schimb de poze, dar după ce unele studii au arătat că Instagram are un impact negativ asupra sănătății psihologice ale copiilor, directorii Facebook au decis să facă o pauză în dezvoltarea aplicației Instagram Kids, se menționează într-un articol pe aljazeera.com.

„În timp ce noi ne dorim să să dezvoltăm această experiență, am decis să facem o pauză în acest proiect. Acest lucru ne va oferi timp să lucrăm cu părinții, experții, regulatorii și creatorii de politici, pentru ca să le aflăm îngrijorările și să demonstrăm importanța și valoarea acestui proiect online pentru adolescenții de azi”, a menționat Adam Mosseri.

Facebook a procurat aplicația Instagram în 2012 contra sumei de 1 miliard de dolari. Aplicația este un instrument de susținere a tinerilor utilizatori, care tot mai mult evitau Facebook-ul în favoarea altor aplicații, precum TikTok și Instagramul în consumul de social media.

Facebook a fost atacat după ce The Wall Street Journal a publicat o serie de documente „Facebook Files”, care arătau că gigantul tehnologic știa despre pericolele prezentate de către Instagram asupra fetelor adolescente și asupra sănătății lor psihologice. Cercetările interne ale Facebook au depistat că adolescenții dădeau vina pe Instagram pentru creșterea ratei anxietății și depresiei, se menționa în raport.

De asemenea, experții susțineau că este mai bine ca părinții să poată controla activitatea copiilor de pe Instagram kids. „Am pornit acest proiect ca să arătăm o problemă importantă în ceea ce privește inudstria noastră: copiii dețin telefoane la vârste tot mai fragede și mai fragede și descarcă aplicații destinate celor mai mari”, spunea Mosseri.

În aprilie, un grup de activiști de la Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC) l-au determinat pe șeful Facebook, Mark Zuckerberg, să abandoneze planurile sale privind Instagram destinat copiilor sub 13 ani, avertizând că acesta i-ar expune pe copii la un mare risc.

De altă parte, aplicații precum YouTube sau TikTok au deja versiuni pentru copiii sub 13 ani.

Instagram Kids va cere permsiunea părinților pentru înregistrare și aderare, nu va avea publicitate, iar contentul va fi unul adecvat. Părinții vor avea puterea să supravegheze copiii și să decidă cum vor petrece cei mici timpul pe aplicație, dar și vor putea vedea cu cine conversează copiii lor.

„Eu am trei copii și siguranța lor este cel mai important lucru în viața mea. Am auzit îngrijorările privind acest proiect și astăzi anunțăm aceste lucruri, pentru că ne dorim să le facem corect”, a mai adăugat directorul de programe Instagram, Adam Mosseri.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 22:36
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
25 Oct. 2021, 22:36 // Politica //  Cristina Vlah

Fostul premier al țării, Ion Chicu, a menționat că pentru gazele procurate de la compania poloneză, din bugetul național s-ar fi alocat suma de 1,7 mlrd de lei, informează Realitatea.md.

„Pentru a cumpăra gaz pe “preț secret”, “verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei.

De “secret” nu ne supărăm, că înțelegem și așa că e mai scump (ca de la ruși). Dacă era mai ieftin, Maia Sandu se întorcea de la Viena, era deja la Bogza în studiou.

Problema e cu alocarea a celor 1.7 mlrd.lei, printr-o decizie a Comisiei Situații Excepționale. Anul trecut, în aprilie, când guvernul a vrut să procure echipamente medicale prin acest procedeu … PAS sau DA sau alții ca ei – au mers la Curtea Constituțională cu contestare. Evident, CCM i-a satisfăcut. Prin Decizia din 23 iunue 2020.

Nu se poate să iei ilegal din buget 1,7 miliarde de lei. E infracțiune”, scrie Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Realitatea.md menționează că, la 25 octombrie, compania de stat Energocom a semnat un contract cu o companie poloneză PGNiG pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”