Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

Instagram afectează sănătatea mintală a adolescenților. De ce are un impact mai mare asupra fetelor

16 Sept. 2021, 11:04
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
16 Sept. 2021, 11:04 // Sci-tech //  Valentina Buză

Rețelele de socializare ne afectează mai mult decât am crede. Un nou studiu arată că Instagram are un impact negativ asupra sănătății noastre mintale. Studiul a fost realizat în ultimii trei ani. Facebook a constatat că aplicația de distribuire a fotografiilor Instagram, deținută de gigantul tech, este „dăunătoare în cazul unui procent semnificativ” al tinerilor utilizatori, mai ales pentru adolescente.

Instagram duce la depresie, anxietate și stimă de sine scăzută

Mai mult, concluziile arată că Instagram înrăutățește problema imaginii de sine pentru o treime dintre adolescente. Tinerii au declarat că aplicația de socializare le-a accentuat stările de anxietate și depresie.

„Întrebarea din mintea multor oameni este dacă rețelele de socializare sunt bune sau rele. Cercetările pe acest subiect sunt împărțite. Pot fi ambele variante. La Instagram, analizăm atât beneficiile, cât și riscurile activității noastre”, a scris Karina Newton, director de PR al Instagram.

Aceasta a adăugat că Instagram a făcut „mari eforturi pentru a adresa fenomenul de bullying, sinuciderea și auto-vătămarea, dar și tulburările de alimentație”. Newton a adăugat că toate acestea s-au realizat pentru a deveni un loc sigur pentru toată lumea.

Compania deținută de Facebook susține că se concentrează și asupra problemei comparației sociale negative și a imaginii de sine scăzute. De asemenea, a declarant că dezvoltă modalități prin care „să intervină dacă observă că cineva suferă din cauza anumitor tipuri de conținut”.

Din aceste motive, la începutul acestui an, rețeaua de socializare a dezvăluit că intenționează să lanseze o platformă dedicată pentru copiii sub 13 ani.

Cu toate acestea, decizia n-a fost primită cu brațele deschise. Prin urmare, mai mulți oficiali americani au spus că vor lansa o investigație asupra impactului negativ raportat de Instagram, pentru că, până acum, „Facebook a oferit răspunsuri evazive care au fost înșelătoare și au acoperit dovezi clare ale unui prejudiciu semnificativ”.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie