Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

BANI.MD Un nou instrument online pentru întreprinderi! Camera de Comerț și Industrie a lansat Registrul Membrilor

23 Nov. 2021, 17:12
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Guștiuc
23 Nov. 2021, 17:12 // Economie //  Mădălina Guștiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat Registrul Membrilor, un instrument online de căutare a potențialilor parteneri în Republica Moldova pentru cooperare și investiții profitabile.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este unica asociație de business care este împuternicită conform legii să publice Registrul comercial nestatal al membrilor săi, o platformă online care permite promovarea membrilor CCI în țară și peste hotare.

„În ultimii 2 ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale și în acest context, astăzi, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova’’, realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, lansăm un nou instument online. Registrul Membrilor CCI al RM cuprinde cele mai active întreprinderi din Republica Moldova- Membre ale instituției camerale, din diferite sectoare ale economiei, din toate regiunile țării și de diferite dimensiuni și forme de proprietate”, a menționat Sergiu Harea, președinte CCI a RM, în cadrul conferinței de lansare a serviciului.

 „Suntem încântați să susținem transformarea digitală a serviciilor Camerei de Comerț și Industrie, recunoscând că asistența noastră se extinde la cele peste o mie de companii membre din Moldova. Noua platformă îi va ajuta nu doar pe ei, ci și alte companii din Moldova și de peste hotare să găsească parteneri și să intre pe alte piețe”, a subliniat Artak Harutyunyan, directorul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”.

Odată cu lansarea Registrului, CCI va pune la dispoziție antreprenorilor un instrument online modern ce include profilul a peste 1000 de companii – membre ale CCI din toate regiunile țării însoțite de date despre domeniul de activitate, produsele și serviciile acestora. Acest Registru, publicat pe pagina web a CCI www.chamber.md, oferă membrilor CCI o oportunitate excelentă de a stabili parteneriate la nivel național și internațional prin sistemul de căutare a partenerului de afaceri, după mai multe criterii, precum, domeniul de activitate și produs/serviciu.

Cu ajutorul Registrului antreprenorii vor putea depune online, cererea de a deveni membru al CCI și recepționa certificatul de membru în format electronic.

CCI invită întreprinderile moldovenești și străine care au nevoie de furnizori de încredere de bunuri și servicii în Republica Moldova; companiile străine care caută parteneri de încredere pentru a intra pe piața Republicii Moldova, investitorii străini care consideră Republica Moldova drept o platformă pentru noi investiții, să acceseze Registrul membrilor CCI a RM www.membrii.chamber.md.

Serviciul a fost digitalizat cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului “Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.”

CCI a RM a elaborat și a dat în exploatare, în anul 2015, Sistemul Informațional Automatizat (SIA) „Registrul membrilor CCI a RM” www.membrii.chamber.md cu scopul asigurării sistematizării informației referitoare la membrii CCI și efectuarea evidenței eficiente a acestora precum și facilitarea muncii colaboratorilor Camerei.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 09:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 09:17 // Societate //  Realitatea.md

Vaccinul Spikevax produs de compania farmaceutică Moderna utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Pe data de 27 noiembrie curent, Republica Moldova a recepționat primul lot de 50.400 de doze de vaccin donate prin intermediul Platformei COVAX. Ce spune Ministerul Sănătății despre acesta și unde poate să și-l facă doritorii?

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2, adică COVID-19 sau noul tip de coronavirus.

În urma studiilor clinice, a demonstrat o eficacitate de 94,1% pentru protecția împotriva COVID-19 după 14 zile de la administrarea primei doze.

Vaccinul a fost aprobat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru utilizare în stare de urgență.

În Republica Moldova, se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile. Pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 Spikevax, adresați-vă la medicul de familie sau la orice centru de vaccinare din țară. Fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Amintim că imunizarea în țară a început pe data de 2 martie 2021. Până acum, 931.138 de persoane au încheiat schema de vaccinare, ceea ce înseamnă nici 30 la sută din populație.

Republica Moldova a fost prima din Europa care a primit doze de vaccin împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX. Anterior, prin același mecanism, au fost recepționate 535.590 de doze de vaccin, printre care Astrazeneca – 108.000 de doze, Pfizer/BioNtech – 125.190 de doze,  Janssen/Johnson & Johnson – 302.400 de doze.

De ce este considerat un vaccin al bogătașilor?

Fondatorii Moderna – în topul miliardarilor. Compania e criticată pentru că nu distribuie vaccinul în țările sărace

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală