Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

Bărbat din Nisporeni, găsit fără suflare de fiul său. Oamenii legii au reținut un bărbat suspectat de omor

20 Iul. 2021, 09:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Iul. 2021, 09:58 // Societate //  Valentina Buză

Clipe de coșmar pentru un adolescent în vârstă de 15 ani din raionul Nisporeni. Acesta și-a depistat tatăl în vârstă de 45 de ani fără suflare. Potrivit informațiilor, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost decoperit la data de 17 iulie curent, iar oamenii legii s-au deplasat imediat la fața locului pentru a documenta cazul.

În urma investigației, pe trupul bărbatului nu au fost depistate semne de moarte violentă, iar la scurt timp, cadavrul a fost expediat la secția de medicină legală Nisporeni pentru efectuarea expertizei medico-legale.

Potrivit infromațiilor, ca urmare a expertizei medico-legale, efectuate la data de 19 iulie curent, s-a constatat că pe corpul bărbatului au fost depistate leziuni corporale sub formă de fractură a coastelor bilaterale, hemoragie în țesuturile moi adiacente fracturilor de coaste.

„Suspect de comiterea infracțiunii fiind un bărbat, în vârstă de 50 ani, din raionul Nisporeni, care a recunoscut parțial vina prin faptul că, la data de 15 iulie curent, aproximativ orele 04:00, aflându-se în gospodăria victimei pe fondul unor relații ostile preexistente i-a aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste corp cauzîndu-i vătămări corporale care au determinat decesul victimei la data de 17 iulie curent”, spune poliția.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală, iar după ce făptașul în vârstă de 50 de ani, locuitor al raionului Nisporeni și-a recunoscut parțial vina, acesta a fost reținut.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate