Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

„De la student la student” ediția a 3-a a adunat 1455 de persoane care s-au vaccinat

20 Iul. 2021, 09:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Iul. 2021, 09:03 // Societate //  Valentina Buză

1455 de persoane din țara noastră s-au imunizat în cadrul ediției a 3-a a maratonului de vaccinare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, organizat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Astfel, duminică, 18 iulie, la punctul de vaccinare deschis în incinta Centrului Sociocultural Universitar, 532 cetățeni au primit rapelul de vaccin AstraZeneca și 923 de persoane – Johnson & Johnson.

Potrivit responsabililor, numărul mare de cetățeni adunați până la deschiderea Maratonului, a creat necesitatea de a mări numărul de fluxuri de imunizare până la 08:00, cu două mai multe decât erau preconizate inițial și începerea imunizării mai devreme, de la ora 7:30. Fluxurile de imunizare au fost flexibile, organizatorii adaptând activitatea acestora în funcție de cererea cetățenilor veniți pentru vaccinare.

„Un aport considerabil la imunizarea populației l-au avut medicii de familie și asistenții medicali din cadrul Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, studenți și medici-rezidenți – membri ai Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, care, și de această dată, au făcut voluntariat, oferind suport în această acțiune, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice și personal administrativ care au gestionat acțiunea de vaccinare și au monitorizat întreg procesul”.

La finalul acțiunii, prorectorul pentru activitate socială, conferențiarul universitar Marcel Abraș, a declarat că „tinerii sunt o forță motrice ce poate schimba cursul în anumite situații, iar pandemia COVID-19 este una dintre acele situații și fiecare dintre noi am contribuit la stoparea ei”.

Realitatea.md amintește că maratonul universitar de imunizare „De la student la student” a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:58 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Incendiile continuă să se dezlănțuie în șase provincii ale Turciei. Flăcările s-au apropiat de stațiunile populare Antalya, Marmaris și Side. De asemenea, parcurile forestiere și câmpurile adiacente orașelor sunt în flăcări.

Zeci de elicoptere și sute de autospeciale de pompieri luptă împotriva incendiului.

Se știe deja despre patru morți, aproximativ două sute de persoane s-au adresat spitalelor pentru ajutor.

Realitatea.md amintește că, după incendiile puternice înregistrate în ultimele zile în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene vin cu un anunț important pentru cetățenii moldoveni.

Autoritățile de la noi îndeamnă oamenii să respecte anunţurile autorităţilor locale și să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit.

La fel, responsabilii îndeamnă cei plecați în vacanță să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate