Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Adevărul despre Eurovision. Parfeni a fost întrebat dacă știe cazuri de corupere a juriului pentru locul 1

20 Iul. 2021, 08:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
20 Iul. 2021, 08:47 // Societate //  Realitatea.md

Pasha Parfeni, interpretul care nu o singură dată a participat la etapa națională a concursului Eurovision, a fost întrebat în cadrul interviului pentru GALBEN dacă știe cazuri de corupere a juriului pentru locul 1. Acesta a dezvăluit o istorie din fosta sa experiență. Cât despre de ce mai participă, a dat de înțeles că mereu are „o speranță”.

„Eu am participat de mai multe ori la Eurovision și cu siguranță așa este. Sunt ani și ani. Cu Eurovision și cu Moldova 1, trebuie să constatăm că bugetul care este cheltuit pe această instituție și auditoriul care o urmărește ca și rezultat… Noi achităm această instituție. S-a dovedit că și legătura asta cu statul, chiar și pe timpul lui Plahotniuc (n.r. Vlad Plahotniuc – fostul lider PDM), este atât de strânsă. Influența acolo e așa de mare, încât instituția a fost coruptă. Poate și este”, a declarat Pasha Parfeni.

După care a continuat cu următoarele: „Dacă ții minte, ne-a reprezentat o dată un ucrainean. A venit cu un sac de bani și după asta a fost înlocuit cineva din organizatori. A fost, ce-a fost. Persoana aia a fost dată afară, pentru că s-a dovedit cum s-a votat. Persoana cu prestația cea mai proastă – un băiețel din Ucraina – a corupt toți membri din juriu și a mers la Eurovision. Dacă o să scoateți lista cu membri, veți vedea că este una reprezentativă și puteți să înțelegeți ce și cum. Nu cred că merită să mai apară ca și membru juriu cine a pus nota 12”.

Întrebat de ce mai participă la Eurovisionul din Republica Moldova, Pasha Parfeni a răspuns așa: „Speranța. Au fost ani, când Moldova a reușit să facă foarte frumos. Ani la rând, chair și atunci când a plecat SunStroke Project cu piesa „Run Away” sau Zdubii cu „So lucky””.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate