Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Bitcoin-ul s-a prăbușit din cauza unui zvon! Criptomoneda a scăzut în weekend cu 14%

19 Apr. 2021, 11:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
19 Apr. 2021, 11:24 // În Lume //  Daniel Hacina

După o săptămână de „hype” pentru criptomonede, Bitcoin-ul a suferit o prăbușire bruscă în weekend, înregistrând o scădere temporară de aproape 14% în mai puțin de o oră, de la aproximativ 59.000 dolari la 51.000 dolari. De asemenea, alte criptomonede populare, inclusiv Ethereum și Dogecoin, au scăzut și ele pentru un interval de timp.

Bitcoin-ul a crescut în valoare anul acesta, deoarece a câștigat o acceptare mai mare în cadrul pieței digitale. Cu toate acestea însă, criptomonedele, aflate într-un mediu extrem de volatil, înregistrează oscilații în materie de valoare constant. Scăderea bruscă din weekend nu a fost ceva ieșit din comun.

Experții susțin că aceasta ar fi fost „declanșată de un zvon neconfirmat de pe Twitter conform căruia Trezoreria SUA intenționa să combată schemele de spălare a banilor care implică criptomonede”.

Prăbușirea bruscă de peste noapte Bitcoin-ului dar și celorlalte criptomonede, reprezintă un indicator care confirmă că piața criptografică rămâne extrem de variabilă și riscantă.

Susținătorii criptomonedelor au insistat ani, că Bitcoin-ul, Ethereum-ul și alte monede digitale ar putea revoluționa lumea finanțelor și, odată cu succesul debutului de pe Wall Street de la Coinbase, de  miercuri, acei oameni și-au avut în sfârșit momentul de glorie.

Bitcoin-ul este susținut pe larg chiar și de către giganții internaționali. De exemplu, Tesla a început inițial să accepte plăți cu bitcoin, iar acum deține chiar o parte din aceasta, lucru care a generat o creștere considerabilă a acestuia.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 06:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 06:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria Chișinău a informat că pe parcursul lunii septembrie cele două puncte de vaccinare mobile – autobuz și troleibuz – se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00 în diferite sectoare ale capitalei şi în suburbii, pentru a asigura accesul cetăţenilor la imunizarea anti-COVID-19. Luni, 27 septembrie curent, ambele puncte vor activa la Ciocana, dintre care unul va fi într-o suburbie din acest sector.

Astfel, azi, doritorii de a se vaccina sunt așteptați pe bulevardul Mircea cel Bătrân, nr. 32 din sectorul Ciocana. Ca să orientați mai bine, căutați un troleibuz în preajma centrului comercial Kaufland.

Autobuzul va putea fi găsit la Colonița, o suburbie a capitalei în direcția sectorului Ciocana, fiind amplasat pe strada Hipocrate, nr.8. Iarăși pentru a identifica mai ușor locația, întrebați de localnici unde se află Centrul de Sănătate Colonița.

Primăria spune că veți găsi ușor unitățile și după inscripțiile pe partea exterioară a acestora – în susţinerea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române