Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

BMW-urile nu sunt pe primul loc. Mărcile de mașini IMPLICATE cel mai des în accidente rutiere din Moldova

30 Iul. 2021, 18:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Iul. 2021, 18:02 // Societate //  Valentina Buză

Dacă majoritatea consideră că BMW-urile ocupă locul de frunte și sunt cel mai des implicate în accidente rutiere din Moldova, se greșesc amarnic. Potrivit statisticilor, în primele șase luni ale anului 2021, în Republica Moldova au fost înregistrate 1 027 accidente rutiere care s-a soldat cu decesul a 93 de persoane, iar altele 1 171 au fost rănite. Datele au fost prezentate de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

Recent a fost publicată o analiză a mărcilor auto implicate în accidentele rutiere.

Astfel, din cele 1 027 de accidente produse în prima jumătate a anului 2021, cele mai multe au avut loc cu implicarea automobilelor de marca Toyota, pe locul doi fiind automobilele de marca Volkswagen, acestea fiind urmate de automobilele de marca Mercedes, Dacia, Opel și BMW.

„Este extrem de importantă dezvoltarea culturii circulației rutiere, aici vorbim de șoferii auto, moto, cicliștii, trotinetele electrice cât și pietonii. Un exemplu ar putea fi evenimentul organizat de comun cu BMW Club Moldova, pe 31 iulie curent. Acțiunea este parte a demersului de promovare a culturii auto în Republica Moldova”, se arată în comunicatul poliției.

În acest context, asociațiile obștești în domeniu sunt provocate să participe la promovarea unei culturi auto/moto corecte prin desfășurarea cu regularitate a evenimentelor și comunicarea/educarea conducătorilor mijloacelor de transport. (realizarea evenimentelor în domeniul circulației rutiere de comun cu reprezentanții societății civile).

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române