Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Pachete cu produse alimentare, distribuite familiilor defavorizate. Ce conțin acestea

30 Iul. 2021, 16:52
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Iul. 2021, 16:52 // Societate //  Valentina Buză

400 de pachete cu produse alimentare neperisabile vor ajunge în aceste zile beneficiarilor direcţiilor municipale de către Crucea Roşie din Moldova cu suportul financiar al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Astfel, 300 de pachete au fost distribuite pentru beneficiarii Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi 100 de pachete pentru familiile defavorizate, beneficiare ale serviciilor Direcţiei generale pentru protecția drepturilor copilului.

Mai mult, fiecare pungă conţinea conserve din carne, crupe de orez, mazăre şi hrișcă, zahăr, făină, ulei de floarea soarelui şi paste făinoase.

„Mulţumesc Crucii Roşiii din Moldova, care ne-a susţinut în diferite situaţii, inclusiv în perioada pandemică de COVID-19. În paralel, menţionez că lunar, cele 1 200 de persoane social defavorizate din municipiul Chişinău, beneficiare ale serviciului de alimentare cu prânzuri, primesc pachete alimentare”, a scris într-o postare pe Facebook edilul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit primarului, DGASS oferă produse alimentare în schimbul prânzurilor, în contextul situaţiei pandemice prin COVID-19, iar beneficiarii coletelor sunt persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi, familiile monoparentale sau cu mulţi copii şi persoanele fără venituri.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române