Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Călătorie „cumpărată” cu o carte de identitate falsificată. Planurile a doi conaționali, date peste cap

08 Iul. 2021, 12:54
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
08 Iul. 2021, 12:54 // Societate //  Valentina Buză

Plaurile a doi conaționali au fost dejucate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni în seara zilei de 7 iulie curent. Potrivit informațiilor, unul din ei, din lipsă de bani pentru achitarea călătoriei până în Germania, a lăsat ca garanție cartea de identitate falsificată, iar altul a încercat să scoată din țară o remorcă prezentând un alt certificat de înmatriculare.

„La controlul de frontieră s-a apropiat un microbuz de rută ce transporta pasageri spre Germania. Printre călători se afla și un tânăr de 30 de ani, domiciliat în raionul Telenești. În timpul verificărilor actelor acesta a manifestat un comportament suspect. Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel, bărbatul a recunoscut că are un act fals, doar că i l-a dat șoferului de rută ca garanție că la destinație își va achita călătoria de o sută de euro”, spune poliția.

Astfel, în urma declarațiilor, s-a dispus efectuarea unui control amănunțit și asupra șoferului microbuzului, un chișinăuean de 39 de ani. Inițial acesta a respins acuzațiile, iar ulterior în geanta personală a fost depistată o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România, eliberată pe numele pasagerului menționat anterior. Examinat cu tehnica din dotare, asupra actului au fost identificate indici de falsificare la fotografia titularului și asupra metodei de imprimare.

Audiat, șoferul a confirmat cele declarate de pasager , însă despre falsul în act – nu cunoștea. Totuși, pentru fapta sa, conducătorul auto este cercetat.

Documentat este și un bărbat din Ungheni, care a încercat să scoată din țară o remorcă pentru care a prezentat un alt certificat de înmatriculare, fiind identificate mai multe necoincidențe. Șoferul a declarat că certificatul original al remorcii a fost ridicat de reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

Actele vizate au fost sigilate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Remorca a fost indisponibilizată până la finalul anchetei. Cercetările vor continua în vederea elucidării circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:44
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:44 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Asta după victoriile clare în fața vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0 și Zholaman Sharshenbekov din Kîrghizstan, scor 9-0.

Potrivit informațiilor, în penultimul act, Victor îl va întâlni pe cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez. Meciul va avea loc astăzi de la ora 12:15.

În urma primelor meciuri din cadrul competițiilor la luptele greco-romane, președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, a susținut o conferință de presă. La întrebarea ce luptător i-a plăcut până acum, Lalovic a răspuns: „M-a impresionat luptătorul moldovean Victor Ciobanu. A avut niște procedee tehnice pe care nu le-am văzut până acum la alți luptători”, a declarat președintele UWW, potrivit olympic.md.

După o pauză de 25 de ani, Moldova ar putea avea din nou medalie la Jocurile Olimpice în proba de lupte greco-romane. La Atlanta, pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Serghei Mureico.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate